Geriausia namų serverio programinė įranga, skirta „Windows“ ir „Linux“

namų serverio programinės įrangos sprendimai

Jei namuose turite kompiuterių tinklą su failais ir aplankais, kurie yra bendri visiems vartotojams, žinote, kaip atskirai bendrinti juos iš vieno kompiuterio į kitą gali būti varginantis ir daug laiko reikalaujantis.

Štai kodėl jums reikia namų serverio - kompiuterio, kuriame yra kietasis diskas, kuris yra prijungtas prie interneto, veikia visą parą ir visą parą bei veikia kaip jūsų fizinė failų saugojimo sistema.

Namų serveris leidžia kiekvienam namų tinklo kompiuteriui lengvai ir bet kada pasiekti bendrinamus failus ir aplankus.

Kaip ir bet kuriam kitam kompiuteriui, namų serveriui veikti reikalinga programinė įranga, o šiame straipsnyje aprašome keletą geriausių namų serverių programinės įrangos, kurias galite įsigyti, kad galėtumėte pradėti.

Reklama

Geriausia namų serverio programinė įranga, naudojama „Windows“ ir „Linux“

„Windows Server 2019“

„Windows Server 2019“ peržiūra

Ši „Microsoft“ serverio programinė įranga leidžia pasiekti failus ir laikmenas iš bet kurio jūsų namų kompiuterio, nesvarbu, ar esate ten, ar ne.

Ši programinė įranga, sukurta namams ir įmonėms, turinčioms kelis kompiuterius, padeda apsaugoti, tvarkyti ir prijungti visus savo daugialypės terpės failus centrinėje vietoje.

Naudodami „Windows Server 2019“, taip pat galite padidinti saugyklos talpą dėl 64 bitų funkcionalumo, o tai reiškia, kad galite pridėti išorinių standžiųjų diskų arba įdiegti priedus, kad galėtumėte visiškai išnaudoti savo namų tinklą.

Argumentai už:

  • Tvirta medijos srautinio perdavimo galimybė
  • Vaizdo pagrindu sukurta kiekvieno kompiuterio atsarginė kopija kasdien
  • Lengva valdyti savo serverį
  • Galite atkurti atskirus failus arba visą kompiuterį
  • Visas nuotolinis palaikymas darbalaukyje

Minusai:

  • Atnaujinimas nėra paprastas
  • Vartotojai piktinosi dėl „Drive Extender“ pašalinimo
  • Nėra nemokama
„Windows Server“

„Windows Server“

Efektyviai prižiūrėkite savo serverį ir prijunkite visus failus, medijos failus, vienoje vietoje. Gaukite geriausią programinę įrangą savo namų verslui! 344 USD Apsilankykite svetainėje

„Amahi“ namų serverio programinė įranga

Ši namų serverio programinė įranga skirta mažoms patalpoms, tokioms kaip jūsų namai ar smulkus verslas.

Vienas iš „ Amahi “ pranašumų yra tai, kad jis ateina su viena didžiausių programų parduotuvių, per kurią vienu paspaudimu galite išplėsti savo serverį, kad atliktumėte viską, ko norite.

„Amahi“ yra galingas, paprastas ir leidžia srautiniu būdu perduoti ir bendrinti savo medijos failus į visus įrenginius ir ekranus.

Jei norite kurti ar kurti namų serverį iš supaprastinto konteksto, tada geriausias pasirinkimas yra „Amahi“.

Argumentai už:

  • Kelių platformų suderinamumas
  • Yra daugiau nei 20 kalbų
  • Turi didelę medijos programą ir internetinių programų parduotuvę
  • Tai iš anksto sukurta operacinė sistema

Minusai:

  • Turite nusipirkti keletą papildinių
  • Palaiko tik asmeninius kompiuterius su 64 bitų procesoriumi

⇒ Prisiregistruokite naudoti „Amahi“ namų serverio programinę įrangą

„Ubuntu“ namų serverio programinė įranga

„Ubuntu Server Edition“

„Ubuntu Server Edition“ yra viena iš populiariausių namų serverių programinės įrangos visame pasaulyje ir teikia paramą visiems jūsų nuotolinės atsarginės kopijos kūrimo, failų aptarnavimo ir medijos srauto poreikiams.

Tai žinoma dėl paprasto naudojimo, automatizuoto diegimo, palengvinančio komponentų diegimą, o ne tai darant rankiniu būdu, ir yra daugybė programų, skirtų namų serveriui integruoti su namų tinklu.

Per „Ubuntu Advantage“ paslaugų programą klientai greitai išsprendžia problemas ir turi tiesioginę prieigą prie „Ubuntu“ ekspertų per savo pasaulinio lygio palaikymo sistemą.

Argumentai už:

  • Pasaulinės klasės palaikymas
  • Naudojimo paprastumas
  • Diegia bet kur
  • Greitis ir paprastumas
  • Vikrus ir saugus

⇒ Gaukite „Ubuntu Server Edition“

„FreeNAS“ namų serverio programinė įranga

„FreeNAS“ namų serverio programinė įranga

Ši namų serverio programinė įranga yra operacinė sistema, sukurianti centralizuotą portalą, kad būtų galima lengvai pasiekti jūsų failus ir duomenis.

„FreeNAS“ gali būti įdiegta bet kurioje aparatinės įrangos platformoje ir naudojama kartu su ZFS - labai lanksčia, įmonei tinkama atvirojo kodo failų sistema, pašalinančia daugumą senų failų sistemų trūkumų.

Kai kurios svarbiausios „FreeNAS“ namų serverio programinės įrangos savybės yra šios:

  1. Dalijimasis failais: „  FreeNAS“ siūlo, pavyzdžiui, SMB / CIFS („Windows“), NFS, AFP, FTP, iSCSI, WebDAV palaikymą.
  1. Duomenų apsauga: „  FreeNAS“ kartu su „ZFS“, sukurta duomenų vientisumui ir siūlo atskirus pariteto blokus, kurie taiso sugadintus duomenis, apsaugo jūsų duomenis, kad galėtumėte būti ramūs žinodami, kad failai yra saugūs.
  1. Šifravimas:  naudodami „FreeNAS“ galite sukurti slaptažodžius, kad apsaugotumėte nuo praradimo ar vagystės.
  1. Momentinių nuotraukų ir replikavimo funkcija:  naudodamiesi „FreeNAS“, taip pat galite gauti visos failų sistemos momentines nuotraukas ir jas bet kada pamatyti. Momentinės nuotraukos padeda jums pasiekti savo failus taip pat, kaip ir tuo metu, kai buvo darytas momentinis vaizdas, be to, prie ankstesnių momentinių nuotraukų galima prisijungti arba jas nukopijuoti, norint atkurti duomenis iš failų sistemų, kaip ir vietinėse atsarginėse kopijose.
  1. Žiniatinklio sąsaja: „  FreeNAS“ turi paprastą, patogią vartotojui žiniatinklio sąsają ir palengvina sudėtingas administracines užduotis beveik visiems.
  1. Atsarginės kopijos paslaugos: „  FreeNAS“ siūlo atsargines „Windows“ ir kitų operacinių sistemų palaikymo paslaugas.
  1. Papildiniai:  naudodami „FreeNAS“, gausite begalę papildinių, įskaitant „Bit Torrent“, „Couchpotato“, „Gamez“ ir „Plex“ palaikymą. Tačiau taip pat galite rašyti ir platinti papildinius viskam, ko norite, pavyzdžiui, medijos srautui ar interneto programoms - tai neribota.

Galite naudoti „FreeNAS“ namų serverio programinę įrangą namuose, kad apsaugotumėte, sukurtumėte atsarginę kopiją ir saugotumėte visus savo duomenis.

Argumentai už:

  • Vartotojui patogi interneto sąsaja, kuria gali naudotis visi
  • Nemokama
  • Tai iš anksto sukurta operacinė sistema
  • Jį galite paleisti iš kietojo disko, optinio disko ar net „flash“ disko
  • Pagerina darbo eigą
  • Lanksti sistema
  • Naudoja mažai RAM poreikio (96 MB)
  • Nėra saugojimo apribojimų

⇒ Gaukite FreeNAS

„ClearOS“ namų serverio programinė įranga

namų serverio programinė įranga

Ši atviro kodo platforma integruoja nemokamas atvirojo kodo technologijas, kad jūsų namų tinklui būtų teikiama paprasta, nebrangi hibridinė patirtis.

Nemokamos atvirojo kodo technologijos reiškia, kad galite mėgautis „ClearOS“ namų serverio patirtimi, tačiau mokate tik už produktus, kurių jums tikrai reikia.

„ClearOS“ namų serverio programinė įranga ypatinga tuo, kad yra integracijos elementas, tačiau jis taip pat suteikia patogią, patogią naudoti ir intuityvią internetinę grafinę vartotojo sąsają, kad būtų galima greitai, lengvai nustatyti ir įdiegti.

Tai įmontuota, auganti internetinė programų parduotuvė - „Marketplace“ - teikia daugiau nei 100 programų ir paslaugų, taigi jūs galėsite mėgautis nemokama programų kolekcija, mokėdami, atsisiųsdami ir įdiegdami tik tas programas, kurios jums tikrai reikalingos.

Argumentai "už"

  • Yra daugiau nei 80 kalbų
  • Lengva nustatyti, įdiegti ir naudoti
  • Yra nemokama atsisiunčiama versija
  • Mokate tik už programas, kurių jums tikrai reikia
  • Auganti internetinė programų parduotuvė

⇒ Gaukite „ClearOS“


Taip pateksime į savo sąrašo pabaigą. Jei vis tiek nenusprendėte, kuriuos įrankius įdiegti, dar kartą perskaitykite kiekvienos programinės įrangos aprašymą ir pasirinkite geriausiai jūsų poreikius atitinkančią programą.

Jei naudojate kitus namų serverio įrankius, kuriuos, jūsų manymu, turėtume įtraukti į mūsų sąrašą, praneškite mums toliau pateiktose pastabose.


DUK: Sužinokite daugiau apie namų serverio programinę įrangą

  • Ko man reikia norint paleisti namų serverį?

Pirmiausia jums reikės serverio mašinos, kuri gali būti net senas asmeninis kompiuteris, kurio nebenaudojate. Tada turėsite įdiegti serverio programinę įrangą ir įsitikinti, kad ji prijungta prie interneto (jei norite naudoti ją internete).

  • Ką galiu padaryti su namų serveriu?

Namų serverį galite naudoti keliems tikslams, įskaitant, bet neapsiribojant, svetainės talpinimą, failų saugojimą, jei jūsų vietos nepakanka, arba sukurkite savo VPN serverį.

  • Kodėl verta rinktis serverį, o ne darbalaukį?

Jau vien dėl savo tikslo serveriai yra galingesni nei darbalaukio darbo vietos. Paprastai tariant, serverių mašinos turėtų turėti daugiau duomenų apdorojimo galios, todėl jose galite paleisti kelias virtualias mašinas be didelių nuostolių.

Redaktoriaus pastaba: Šis įrašas iš pradžių buvo paskelbtas 2017 m. Rugsėjo mėn. Ir nuo to laiko atnaujintas ir atnaujintas 2020 m. Rugpjūčio mėn.