„Full Fix“: „Windows 10“ užmigdoma po 2 minučių

„Windows 10“ užmiega po 2 minučių

Miego funkcija yra gana naudinga, ir daugelis ją reguliariai naudoja mūsų kompiuteriuose, tačiau daugelis vartotojų pranešė, kad „Windows 10“ miega po 2 minučių. Tai gali būti erzinanti problema, nes turėsite nuolat pažadinti kompiuterį, tačiau šiame straipsnyje mes parodysime, kaip jį išspręsti.

Kartais jūsų „Windows 10“ kompiuteris gali užmigti po poros minučių, ir tai gali būti gana nemalonu. Kalbant apie miego problemas „Windows 10“, čia yra keletas problemų, apie kurias pranešė vartotojai:

  • Nepaisant miego nustatymų, „Windows 10“ ekranas išsijungia po 2 minučių - ši problema gali kilti dėl įvairių priežasčių, o geriausias būdas ją išspręsti yra modifikuoti registrą ir tada pakeisti maitinimo parametrus.
  • Nešiojamasis kompiuteris miega, kai jis prijungtas prie „Windows 10“ - ši problema gali kilti dėl jūsų energijos plano nustatymų. Tiesiog pereikite prie vieno iš kelių numatytųjų energijos vartojimo planų arba nustatykite savo maitinimo planą į numatytąjį.
  • „Windows 10“ nešiojamas kompiuteris užmiega po 2 minučių . Pasak vartotojų, ši problema gali kilti jų nešiojamajame kompiuteryje, todėl turėtumėte sugebėti ją išspręsti paleidę maitinimo trikčių šalinimo įrankį.
  • „W indows 10“ eina miegoti per anksti, greitai, anksti, kas kelias minutes, kai naudojate - Gali kilti įvairių su energija susijusių problemų, tačiau daugumą jų galite išspręsti naudodami vieną iš mūsų sprendimų.

„Windows 10“ užmiega po 2 minučių, kaip tai ištaisyti?


  1. Pakeiskite registrą ir pakeiskite maitinimo parametrus
  2. Paleiskite maitinimo trikčių šalinimo įrankį
  3. Pakeiskite ekrano užsklandos nustatymus
  4. Atjunkite USB raktus
  5. Atkurkite numatytuosius energijos plano nustatymus
  6. Pakeiskite maitinimo mygtuko nustatymus
  7. Tinkinkite savo maitinimo nustatymus
  8. Įdiekite naujausius naujinimus

1 sprendimas. Pakeiskite registrą ir pakeiskite maitinimo parametrus

Pasak vartotojų, jei jūsų kompiuteris visą laiką miega po 2 minučių, galbūt galite išspręsti šią problemą paprasčiausiai atlikdami porą pakeitimų registre. Norėdami tai padaryti, atlikite šiuos veiksmus:

  1. Atviras Vykdyti dialogo spausdami "Windows klavišas + R . Dabar įveskite regedit ir paspauskite Enter arba spustelėkite Gerai .

    regedit

  2. Kairiojoje srityje eikite į HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Power \ PowerSettings \ 238C9FA8-0AAD-41ED-83F4-97BE242C8F20 \ 7bc4a2f9-d8fc-4469-b07b-33eb785aaca  . Dešinėje srityje dukart spustelėkite atributų DWORD.

    „Windows 10“ nešiojamas kompiuteris užmiega po 2 minučių

  3. Pakeiskite reikšmės duomenis į 2 ir spustelėkite Gerai, kad išsaugotumėte pakeitimus.

    „Windows 10“ per greitai

Tai atlikę tereikia pakeisti išplėstinius maitinimo nustatymus. Norėdami tai padaryti, atlikite šiuos veiksmus:

  1. Paspauskite „ Windows“ klavišą + S ir įveskite maitinimo parametrus . Dabar sąraše pasirinkite Maitinimo ir miego nustatymai .

    maitinimo parametrai

  2. Dabar pasirodys programaNustatymai“ . Dešinėje srityje slinkite žemyn iki Susiję parametrai ir spustelėkite Papildomi maitinimo parametrai .

    „Windows 10“ ekranas išsijungia po 2 minučių

  3. Dabar turėtumėte pamatyti visus maitinimo planus savo kompiuteryje. Suraskite savo energijos planą ir šalia jo spustelėkite Keisti plano nustatymus .

    indows 10 eina miegoti kas kelias minutes

  4. Dabar spustelėkite Keisti išplėstinius energijos nustatymus .

    „Windows 10“, nepaisanti miego nustatymų

  5. Spustelėkite Keisti nustatymus, kurie šiuo metu nepasiekiami . Eikite į Miego režimas> Sistema be priežiūros miego laikas ir pakeiskite vertę nuo 2 iki 20 minučių.

Tai atlikę išsaugokite pakeitimus ir patikrinkite, ar problema išspręsta. Daugelis vartotojų pranešė, kad šis metodas jiems išsprendė problemą, todėl būtinai išbandykite.

  • TAIP PAT SKAITYKITE: Ką daryti, jei nešiojamas kompiuteris pabunda pats iš miego

2 sprendimas - paleiskite maitinimo trikčių šalinimo įrankį

Kartais jūsų kompiuteryje gali atsirasti tam tikrų nesklandumų ir klaidų, dėl kurių gali atsirasti įvairių problemų. Tačiau „Windows“ yra su įvairiais įmontuotais trikčių šalinimo įrankiais, kurie gali nuskaityti jūsų kompiuterį, ar nėra kokių nors problemų, ir jas automatiškai ištaisyti.

Jei „Windows 10“ užmigs po 2 minučių, galbūt galėsite išspręsti problemą paleisdami „Power Troubleshooter“. Norėdami tai padaryti, atlikite šiuos veiksmus:

  1. Atidarykite programąNustatymai“ ir eikite į skyrių „ Atnaujinimas ir sauga“ . Galite greitai atidaryti programą „Nustatymai“ naudodami „ Windows Key + I“ spartųjį klavišą.

    „Windows 10“ nešiojamas kompiuteris užmiega po 2 minučių

  2. Kairiojoje srityje pasirinkite Trikčių šalinimas . Dešinėje srityje pasirinkite Maitinimas ir spustelėkite Vykdyti trikčių šalinimo mygtuką.

    pašalinti maitinimą

  3. Dabar pasirodys trikčių šalinimo įrankio langas, kurį reikia užpildyti ekrane.

Baigę trikčių šalinimo procesą, patikrinkite, ar problema vis dar yra. Keletas vartotojų pranešė, kad šis paprastas sprendimas jiems tinka, todėl nėra jokios priežasties jo neišbandyti.


3 sprendimas - pakeiskite ekrano užsklandos nustatymus

Jei „Windows 10“ užmigs po 2 minučių, problema gali būti susijusi su jūsų ekrano užsklanda. Akivaizdu, kad kompiuteris užmiega iškart, kai tik pasirodo ekrano užsklanda, tačiau šią problemą galite išspręsti paprasčiausiai pakeisdami keletą ekrano užsklandos nustatymų. Norėdami tai padaryti, atlikite šiuos veiksmus:

  1. Atidarykite programąNustatymai“ ir eikite į skiltį „ Suasmeninimas“ .

    „Windows 10“, nepaisanti miego nustatymų

  2. Kairėje esančiame meniu pasirinkite Užrakinti ekraną . Dabar dešinėje srityje pasirinkite Ekrano užsklandos nustatymai .

    Nešiojamasis kompiuteris užmiega, kai jis prijungtas prie „Windows 10“

  3. Nustatykite laukimo laiką į bet kurią didesnę vertę, pavyzdžiui, maždaug 20 minučių. Dabar spustelėkite Taikyti ir Gerai, kad išsaugotumėte pakeitimus. Arba galite pasirinkti nenaudoti jokio ekrano užsklandos.

    „Windows 10“ nešiojamas kompiuteris užmiega po 2 minučių

Atlikę šiuos pakeitimus patikrinkite, ar problema vis dar išlieka.


4 sprendimas - atjunkite USB raktus

Pasak vartotojų, jei „Windows 10“ užmiega po 2 minučių, gali būti, kad šią problemą sukelia USB raktas. Nedaug vartotojų pranešė, kad problemą sukėlė belaidės „Logitech“ pelės USB raktas.

Norėdami išspręsti problemą, vartotojai siūlo atjungti USB raktą nuo kompiuterio ir patikrinti, ar tai išsprendžia jūsų problemą. Jei problema yra raktas, galbūt turėtumėte pabandyti atnaujinti tvarkykles ir patikrinti, ar tai padeda. Blogiausiu atveju gali tekti pakeisti pelę.

  • TAIP PAT SKAITYKITE: Kaip išspręsti miego režimo problemas „Windows 8.1“, „Windows 10“

5 sprendimas - atkurkite numatytuosius energijos plano nustatymus

Kartais miego režimu gali kilti problemų, jei energijos plano nustatymai sugadinti arba veikia netinkamai. Jei „Windows 10“ dažnai užmiega po 2 minučių, problema gali būti jūsų energijos planas, todėl patariama iš naujo nustatyti numatytąjį. Tai padaryti yra gana paprasta, ir tai galite padaryti atlikdami šiuos veiksmus:

  1. Atidarykite maitinimo parinkčių langą atlikdami 1 sprendimo veiksmus .
  2. Suraskite šiuo metu pasirinktą profilį ir spustelėkite Keisti plano nustatymus .
  3. Dabar spustelėkite Atkurti numatytuosius šio plano nustatymus .

    Nešiojamasis kompiuteris užmiega, kai jis prijungtas prie „Windows 10“

Tai padarius, problema turėtų būti visiškai išspręsta. Arba, jei naudojate savo pasirinktinį maitinimo profilį, turėtumėte pereiti prie vieno iš kelių įmontuotų profilių ir patikrinti, ar tai išsprendžia problemą.


6 sprendimas - pakeisti maitinimo mygtuko nustatymus

Pasak vartotojų, jei „Windows 10“ užmigs po 2 minučių, problema gali būti jūsų maitinimo mygtuko nustatymai. Kaip galbūt žinote, galite sukonfigūruoti maitinimo mygtuką atlikti įvairias užduotis, tačiau kartais šie nustatymai gali sukelti kitų problemų.

Jei kyla problemų dėl „Windows 10“ miego funkcijos, tiesiog reikia pakeisti šiuos nustatymus:

  1. Atidarykite maitinimo parinkčių langą.
  2. Kairiojoje srityje pasirinkite Pasirinkite, ką veikia maitinimo mygtukas .

    Nešiojamasis kompiuteris užmiega, kai jis prijungtas prie „Windows 10“

  3. Nustatyti, kai paspaudžiu maitinimo mygtuką , nieko nedaryti . Dabar spustelėkite Išsaugoti pakeitimus .

    „Windows 10“ nešiojamas kompiuteris užmiega po 2 minučių

Atlikę šiuos pakeitimus patikrinkite, ar problema vis dar išlieka. Keletas vartotojų pranešė, kad šis sprendimas veikė su nešiojamuoju kompiuteriu naudojant išorinį ekraną, tačiau galite tai išbandyti ir savo darbalaukyje.


7 sprendimas - pritaikykite maitinimo parametrus

Jei „Windows 10“ užmigs po 2 minučių, greičiausiai priežastis yra jūsų maitinimo nustatymai. Norėdami išspręsti šią problemą, vartotojai siūlo atlikti išplėstinius energijos nustatymus ir juos tinkinti.

Tai gali būti šiek tiek pažangesnis sprendimas, tačiau turėtumėte mokėti tai atlikti. Norėdami tai padaryti, atlikite šiuos veiksmus:

  1. Atidarykite maitinimo parinkčių langą. Suraskite savo energijos planą ir spustelėkite Keisti plano nustatymus > Keisti išplėstinius energijos nustatymus .
  2. Dabar eikite į „ PCI Express“> „Susieti būsenos maitinimo valdymą“ ir išjunkite jį .

    „Windows 10“, nepaisanti miego nustatymų

  3. Dabar jums reikia išjungti energijos taupymo ir miego visiems sąraše prietaisų, tokių kaip jūsų bevielio ryšio adapterio, ekranas, kietasis diskas, ir tt Po daryti, kad spustelėkite Taikyti ir Gerai .

Tai yra šiek tiek pažangesnis sprendimas, nes turėsite rankiniu būdu rasti ir išjungti energijos taupymo nustatymus. Tačiau išjungus energijos taupymo parametrus, problema turėtų būti visiškai išspręsta.


8 sprendimas - įdiekite naujausius naujinimus

Jei „Windows 10“ užmigs po 2 minučių, problema gali būti tam tikri sistemos trikdžiai. Šie nesklandumai gali atsirasti dėl įvairių priežasčių, o geriausias būdas juos pašalinti yra įdiegti naujausius naujinimus. Paprastai „Windows 10“ trūkstamus naujinimus įdiegia pati, tačiau kartais dėl tam tikrų nesklandumų galite praleisti atnaujinimą ar du.

Tačiau visada galite rankiniu būdu ieškoti naujinimų atlikdami šiuos veiksmus:

  1. Atidarykite programąNustatymai“ ir eikite į skyrių „ Atnaujinimas ir sauga“ .
  2. Dabar spustelėkite mygtuką Ieškoti naujinimų .

    Windows "naujinimo

Jei yra kokių nors naujinių, jie bus automatiškai atsisiunčiami fone. Dabar jums tereikia iš naujo paleisti kompiuterį, kad įdiegtumėte naujinius. Įdiegę naujinimus, patikrinkite, ar problema vis dar išlieka.

TAIP PAT SKAITYKITE:

  • „Full Fix“: „Surface Pro 4“ nepabunda iš miego
  • Kaip užblokuoti „Windows 10“, „8“, „8.1“ nuo miego režimo
  • Pataisymas: „Windows 10“ kompiuteriai praranda garsą po miego režimo