USB „WiFi“ adapteris vis atjungia [QUICK GUIDE]

  • Šiais laikais „Wi-Fi“ ryšys yra visur. Tačiau kartais mes turime pridėti arba atnaujinti „WiFi“ įrenginyje, todėl mes įdiegiame „WiFi“ adapterį.
  • Jei USB „WiFi“ adapteris vis atsijungia nuo maršrutizatoriaus ir nutraukia ryšį, įsitikinkite, kad jis neįkaista. Atnaujinkite tvarkykles ir pakeiskite kai kuriuos maitinimo parametrus, kaip aprašėme straipsnyje.
  • Jei turite problemų su „WiFi“, mes jus aptarėme. Peržiūrėkite specialų „WiFi“ problemų skyrių, kuriame rasite kitokio tipo trikčių šalinimo įrankius.
  • Kas nemėgsta aksesuarų? Ypač, kai jie tokie naudingi. Mūsų periferinių įrenginių centras yra užpildytas straipsniais apie viską, ką galite pridėti prie kompiuterio, ir kaip priversti juos veikti taip, kaip turėtų.
USB „WiFi“ adapteris neatpažintas „Windows 10“

Norint kuo geriau išnaudoti namų tinklą, dažnai reikia „Wi-Fi“ prieigos. Nepaisant to, atrodo, kad vartotojams, kurie kreipiasi į išorinį USB „Wi-Fi“ adapterį, dažnai kyla problemų. Tai, apie ką šiandien kalbame, susijęs su dažnu atsijungimu.

Vartotojai negali palaikyti ilgalaikio ryšio ir nėra rimtų priežasčių, kodėl taip yra. Tuo tikslu toliau pateiktame sąraše pateikėme kelis trikčių šalinimo veiksmus, kurie turėtų padėti tiems, kuriems to reikia.

Ką daryti, jei USB „WiFi“ adapteris dažnai atsijungia?

  1. Patikrinkite aparatūrą
  2. Atnaujinti tvarkykles
  3. Patikrinkite maitinimo nustatymus

1: patikrinkite aparatūrą

Pirmas ir akivaizdus žingsnis - patvirtinti, kad USB „Wi-Fi“ adapteris iš tikrųjų veikia. Išbandžius įvairiuose asmeniniuose kompiuteriuose, jums turėtų būti geras atspirties taškas.

Jei USB „Wi-Fi“ adapteris iš tikrųjų yra be gedimų, bijome, kad nė vienas iš žemiau pateiktų veiksmų jums nepadės. Kita vertus, jei jis veikia gerai ir problemos yra glaudžiai susijusios su vienu kompiuteriu, tęskite toliau nurodytus veiksmus.

Be to, prieš atmesdami aparatinę įrangą ir pereikite prie programinės įrangos trikčių šalinimo, išbandykite kelis USB prievadus.

Dėl dažnių juostos palaikymo USB 3.0 veiks tik 5 GHz dažnių juostoje, o USB 2.0 iš anksto numatyta veikti veikiant 2,4 GHz dažniu.


USB prievadas neveikia „Windows 10“? Ištaisykite tai lengvai, vadovaudamiesi šiuo nuostabiu vadovu.


2: Atnaujinkite tvarkykles

Labiausiai tikėtini ryšio nenuoseklumo kurstytojai yra tvarkyklės. Dauguma populiarių USB „Wi-Fi“ adapterių yra su diegimo disku su palaikančia programine įranga.

Tačiau dėl suderinamumo su senomis pagrindinėmis plokštėmis trūkumo net ir OEM gamintojo tvarkyklė neveiks kiekvieną kartą.

Be to, daugelis OEM praleidžia išskirtinę palaikančią programinę įrangą ir pataria naudoti bendrąsias tvarkykles, kurias paprastai įdiegiate vidiniame „Wi-Fi“ adapteryje.

Atsižvelgdami į tai, galime pasirinkti du būdus, kaip išspręsti galimą tvarkyklių problemą. Pirmasis būdas yra iš naujo įdiegti tvarkyklę per „Windows Update“, o antrasis - tvarkykles atsisiųsti rankiniu būdu.

Pirmiausia pabandykime išspręsti „Windows Update“ problemą:

  1. Dešiniuoju pelės mygtuku spustelėkite mygtuką Pradėti ir atidarykite Įrenginių tvarkytuvę .
  2. Eikite į Tinklo adapteriai ir išplėskite šią skiltį.
  3. Dešiniuoju pelės mygtuku spustelėkite sąraše esantį USB „Wi-Fi“ adapterį ir pašalinkite jį .mano usb wifi adapteris vis atsijungia
  4. Iš naujo paleiskite kompiuterį, laikydami prijungtą USB įrenginį .
  5. Naujas tvarkyklė bus įdiegta nedelsiant.

„Windows“ negali automatiškai rasti jūsų tinklo adapterio tvarkyklės? Pasitikėkite, kad išspręsime problemą.


Antra, pabandykime rankiniu būdu rasti tvarkykles sistemoje:

  1. Dešiniuoju pelės mygtuku spustelėkite Pradėti ir atidarykite „ Device Manager“ .
  2. Išskleiskite  skyrių Tinklo adapteriai .
  3. Dešiniuoju pelės mygtuku spustelėkite USB „Wi-Fi“ adapterį ir pasirinkite Atnaujinti tvarkyklę .mano usb wifi adapteris vis atsijungia
  4. Spustelėkite Naršyti mano kompiuteryje ieškant tvarkyklių programinės įrangos .
  5. Kitame ekrane spustelėkite Leisti pasirinkti iš galimų tvarkyklių sąrašo mano kompiuteryje .
  6. Pasirinkite kitą tvarkyklę ir įdiekite ją.

Be to, galite internete ieškoti „Google“ savo išorinio adapterio ir ieškoti tinkamų tvarkyklių. Tačiau, norėdami išvengti kenkėjiškų programų, iš oficialių šaltinių atsisiųskite tik patikimus tvarkykles.


Ar žinojote, kad dauguma „Windows 10“ vartotojų turi pasenusias tvarkykles? Naudokitės šiuo vadovu, būkite žingsnis į priekį.


3: Patikrinkite maitinimo parametrus

Be standartinio rūpesčio, susijusio su tvarkyklėmis, kita galima priežastis, dėl kurios USB „Wi-Fi“ adapteris veikia nepakankamai, lemia maitinimo nustatymus.

Yra įvairių maitinimo parinkčių - kai kurios iš jų yra susijusios su USB šakotuvu, o kitos - išplėstiniuose adapterio nustatymuose.

Nepaisant to, visi sistemos tikslai yra vieningi: išsaugoti energijos suvartojimą išjungiant tam tikras USB „Wi-Fi“ adapterio funkcijas.

Taigi, norėdami tai išspręsti, turime įsitikinti, kad visos susijusios parinktys yra išjungtos.

Išjungti atrankinį USB sustabdymą

  1. Dešiniuoju pelės mygtuku spustelėkite  akumuliatoriaus piktogramą pranešimų srityje ir atidarykite  maitinimo parinktis .
  2. Pasirinkite Keisti plano nustatymus .USB „WiFi“ adapteris neatpažintas „Windows 10“, „7“
  3. Pasirinkite Keisti išplėstinius maitinimo parametrus .USB „WiFi“ adapteris neatpažintas „Windows 10“, „7“
  4. Išplėskite USB nustatymus  , tada išplėskite USB atrankinio sustabdymo nustatymus .
  5. Išjunkite šią parinktį pasirinkdami ir patvirtindami pakeitimus.USB „WiFi“ adapteris neatpažintas „Windows 10“, „7“

Jūs negalite rasti savo energijos planų? Susigrąžinkite juos atlikdami paprastus šio straipsnio veiksmus.


Išjunkite USB šakotuvo stebėjimą

  1. Dešiniuoju pelės mygtuku spustelėkite Pradėti ir „ Power User“ meniu pasirinkite „ Device Manager“ .
  2. Išplėskite „  Universal Serial Bus“ valdiklius .
  3. Dešiniuoju pelės mygtuku spustelėkite USB šakotuvą ir atidarykite Ypatybės .
  4. Spustelėkite  skirtuką Energijos valdymas .
  5. Panaikinkite žymėjimą Leisti kompiuteriui išjungti šį įrenginį, kad būtų taupomas maitinimas,  ir patvirtinkite kiekvieno prievado pakeitimus.USB „WiFi“ adapteris neatpažintas „Windows 10“, „7“
  6. Iš naujo paleiskite kompiuterį.

Išjungti WLAN adapterio sustabdymą

  1. Atidarykite „ Device Manager“ .
  2. Išskleiskite Tinklo adapteriai .
  3. Dešiniuoju pelės mygtuku spustelėkite USB „Wi-Fi“ adapterį ir atidarykite „ Ypatybės“ .
  4. Skirtuke Maitinimo valdymas atžymėkite  laukelį Leisti kompiuteriui išjungti įrenginį, kad būtų taupoma energija .mano usb wifi adapteris vis atsijungia
  5. Dabar skirtuke Išplėstinė raskite „ Selective suspend“ ir išjunkite jį .

Tai turėtų tai padaryti. Jei turite klausimų ar pasiūlymų dėl dažno USB „Wi-Fi“ adapterio atjungimo, nedvejodami pasidalykite jais su mumis komentarų skyriuje.

DUK: Sužinokite daugiau apie „WiFi“ adapterio atjungimą

  • Kodėl mano „WiFi“ adapteris vis atjungia „Windows 10“?

Trumpas atjungiamo USB „WiFi“ adapterio taisymo vadovas pateikia kelias dažniausiai pasitaikančias priežastis ir tai, ką daryti kiekvienu atveju.

  • Kodėl belaidis adapteris vis išjungiamas?

Jei „WiFi“ adapteris rodomas kaip išjungtas , jis dažniausiai nurodo sugedusią aparatūrą arba blogus tvarkykles. Pirmiausia pabandykite atnaujinti arba pakeisti tvarkykles. Jei ne, pakeiskite aparatinę įrangą. Galbūt turėsime keletą patarimų dėl mažo delsos „WiFi“ adapterių.

  • Kodėl mano kompiuteris neaptinka mano „WiFi“?

Tai gali nutikti dėl kelių priežasčių: galbūt sugadinti įrenginio tvarkyklės. Arba „WiFi“ tinklas yra paslėptas. Patikrinkite šį išsamų vadovą, jei namų tinklas nerodomas.

Redaktoriaus pastaba: Šis įrašas iš pradžių buvo paskelbtas 2018 m. Sausio mėn. Nuo to laiko jis buvo atnaujintas ir atnaujintas 2020 m. Balandžio mėn., Siekiant šviežumo, tikslumo ir išsamumo.