NUSTATYTI: Yra problema dėl šio „Windows Installer“ paketo

  • Kaip rodo jo pavadinimas, „Windows Installer“ daugiausia naudojama programoms diegti, taip pat techninei priežiūrai ir programinės įrangos pašalinimui.
  • Supakuotas su failais, registro raktais, nuorodomis ir kitais metaduomenimis, „Installer“ paketas paprastai atlieka savo pareigas sklandžiai, nekeldamas didelio triukšmo.
  • Nepaisant to, gali kilti diegimo klaidų ir yra problema, susijusi su šiuo „Windows Installer“ paketu.
  • Norėdami greitai ištaisyti „Windows Installer“ paketo klaidą, būtinai patikrinkite šiuos 5 sprendimus.
„Windows Installer“

Pradedant smulkiais trečiųjų šalių įrankiais ir baigiant sudėtingais žaidimais bei programomis, vienas dalykas yra tikras: norint juos naudoti, reikia įdiegti programą. „Windows 10“ yra nemažai „Windows Installer“ klaidų, o „ Windows Installer“ paketo  klaida yra viena iš atspariausių.

Jei užstrigote šioje klaidoje ir nežinote, kaip ją pašalinti, rekomenduojame ją toliau skaityti.

Štai kaip išspręsti „Windows Installer“ paketo klaidą sistemoje „Windows 10“:

1 sprendimas - įsitikinkite, kad turite administravimo teises

Kaip jau žinote, norint įdiegti bet kurią programą iš trečiosios šalies šaltinio, jums reikės administratoriaus leidimo. Tai yra standartinė saugumo priemonė visose „Windows“ platformose iki šiol ir ji yra svarbiausia siekiant užkirsti kelią trečiųjų šalių programų diegimui fone. Iš esmės tai yra didelis „bloatware“ ir „kenkėjiškų“ programų ženklas.

Taigi turėsite patvirtinti naudodamiesi administratoriaus paskyra arba turėti leidimą atlikti su sistema susijusius pakeitimus alternatyvioje paskyroje. Tinkamų leidimų trūkumas gali ir sukels diegimo klaidas, įskaitant tą, kurią šiandien sprendžiame. Be to, galite pabandyti dešiniuoju pelės mygtuku spustelėti diegimo programą ir paleisti ją kaip administratorių.

Kita vertus, jei sąranką atlikote kaip administratorius ir ši nemaloni klaida vis pasirodo, tęskite trikčių diagnostiką atlikdami toliau nurodytus veiksmus.

2 sprendimas - patikrinkite diegimo ir sąrankos failus

Įvairių programų diegimo sąrankos yra įvairios. Kartais sąranka pateikiama kaip vienas suglaudintas EXE failas, o, kita vertus, prie diegimo programos galite turėti daug prieinamų failų (pvz., DLL). Bet kuriuo atveju, jei net vienas nepilnametis failas yra sugadintas arba neišsamus, diegti nepavyks.

Vadinasi, turėsite įsitikinti, kad diegimo failai yra tinkamai atsisiųsti ir jų neveikia virusas (arba antivirusinė programa). Geriausias būdas tai įveikti - iš naujo atsisiųsti pradinę sąranką, išjungti antivirusinę programą (arba pridėti išimtį) ir duoti dar vieną kadrą. Turėkite omenyje, kad tai rizikinga ir darykite tai tik tuo atveju, jei esate tikri, kad programa yra 100% patikima ir švari.

Be to, įsitikinkite, kad diegimo programa prilygsta jūsų sistemos architektūrai. Pvz., Jei naudojate „Windows 10“ su x86 (32 bitų) architektūra, negalėsite paleisti „x64“ (64 bitų) diegimo paketo.

3 sprendimas - paleiskite programos diegimo ir pašalinimo trikčių šalinimo įrankį

Dauguma trikčių šalinimo įrankių jau yra „Windows 10“. Vis dėlto, nors yra specialių trikčių šalinimo įrankių, turinčių konkretų tikslą, krepšys, jums reikės atsisiunčiamo įrankio, kad išspręstumėte diegdami / pašalindami problemas. Kai ją paleisite, programos diegimo ir pašalinimo trikčių šalinimo įrankis patikrins ir išspręs su diegimu susijusias klaidas. Taip pat verta paminėti, kad šį įrankį teikia „Microsoft“, todėl nereikės nereikalingai rizikuoti naudojant įtartinus trečiųjų šalių sprendimus.

Vykdykite toliau pateiktas instrukcijas, norėdami atsisiųsti ir naudoti programos diegimo ir pašalinimo trikčių šalinimo įrankį:

  1. Atsisiųskite specializuotą trikčių šalinimo įrankį iš čia.
  2. Paleiskite trikčių šalinimo įrankį.
  3. Vykdykite instrukcijas, kol trikčių šalinimo įrankis išspręs problemą.
  4. Pabandykite dar kartą įdiegti probleminę programą ir sužinoti, ar ji veikia.

4 sprendimas - patikrinkite, ar „Windows Installer“ nėra klaidų

Tokioje sudėtingoje sistemoje, kokia yra „Windows“, turite įvairias paslaugas, kurios dalyvauja viskuo, ką darote. „MSI“ variklio fondas yra atsakingas už trečiųjų šalių programų diegimą, priežiūrą ir pašalinimą. Jums nereikia būti technologijų entuziastu, kad patektumėte, kur tai vyksta. Jei MSI variklis („Windows Installer“) yra neveikiantis, sugadintas arba išjungtas per klaidą, jums bus sunku ką nors įdiegti.

Pirmiausia įsitikinkime, kad „Windows Installer“ veikia taip, kaip numatyta.

  1. Dešiniuoju pelės mygtuku spustelėkite meniu Pradėti ir maitinimo meniu parinktyse pasirinkite Komandų eilutė (administratorius) .
  2. Į komandinę eilutę įveskite šią komandą ir paspauskite Enter:
    • „MSIExec“
  3. Jei viskas gerai, pamatysite iššokantįjį langą su išsamia „ Windows Installer“ informacija.
  4. Jei matote klaidos ataskaitą, turėtumėte iš naujo užregistruoti „Windows Installer“.

5 sprendimas - perregistruokite „Windows Installer“

Kaip galbūt žinote, neįmanoma iš naujo įdiegti „Windows“ integruotų funkcijų. Vargu ar galite ką nors padaryti dėl pažangių sistemos funkcijų ir paslaugų. Tačiau daugumą jų galite paleisti iš naujo naudodami kelis būdus. Neteisingai naudojant tuos būdus galite patirti daug problemų, todėl elkitės atsargiai. Tai, be abejo, apima ir „Windows Installer“. Taigi, jei po ankstesnio veiksmo įvyko klaida, atidžiai vykdykite šias instrukcijas ir turėtume būti geri:

  1. Dešiniuoju pelės mygtuku spustelėkite Pradėti ir pasirinkite Komandinė eilutė (administratorius) .
  2. Komandų eilutėje įveskite šias komandas ir po kiekvienos paspauskite Enter:
    • msiexec.exe / išregistruoti
    • msiexec.exe / regserver
  3. Uždarykite komandinę eilutę ir ieškokite pakeitimų. Jei problema vis dar išlieka, pereikite prie 4 žingsnio.
  4. „Windows“ paieškoje įveskite Services.msc  ir paspauskite Enter.
  5. Raskite „Windows Installer“. Tai turėtų būti sąrašo gale.
  6. Dešiniuoju pelės mygtuku spustelėkite „Windows Installer“ paslaugą ir ją sustabdykite.
  7. Dešiniuoju pelės mygtuku spustelėkite dar kartą ir pasirinkite Pradėti.
  8. Iš naujo paleiskite kompiuterį.

To turėtų pakakti, kad atsikratytumėte šios „Windows Installer“ paketo diegimo klaidos. Jei žinotumėte alternatyvų šio sprendimo sprendimą, nedvejodami praneškite mums toliau pateiktame komentarų skyriuje.

Redaktoriaus pastaba : Šis įrašas iš pradžių buvo paskelbtas 2017 m. Rugsėjo mėn. Ir buvo atnaujintas ir atnaujintas dėl šviežumo, tikslumo ir išsamumo.