[FULL FIX] Jūsų tinklas yra už „Xbox One“ riboto prievado NAT

Jūsų tinklas yra už uosto riboto NAT „Xbox One“

Kad galėtumėte mėgautis „Xbox One“ kelių žaidėjų patirtimi, jūsų tinklą reikia tinkamai sukonfigūruoti.

Jei taip nėra, galite gauti savo tinklą už „Xbox One“ riboto prievado NAT pranešimo. Ši klaida neleis jums pasiekti tam tikrų daugelio žaidėjų funkcijų, todėl pažiūrėkime, kaip ją ištaisyti.

Kaip galiu ištaisyti jūsų tinklą už „Xbox One“ riboto uosto NAT klaidos?

  1. Persiųskite / suaktyvinkite uostus
  2. Naudokitės DMZ funkcija
  3. Įgalinti UPnP
  4. Pakartokite interneto ryšio bandymą
  5. Išjunkite UPnP nustatymus
  6. Įjunkite prieigos taško funkciją ir įjunkite UPnP
  7. Atnaujinkite savo maršrutizatoriaus programinę-aparatinę įrangą
  8. Pakeiskite NAT filtravimo parametrus
  9. Vietoj to naudokite belaidį ryšį
  10. Įjunkite modemo tiltą

Prieš pradėdami, greitai paaiškinkime, kas yra NAT ir kaip jis veikia. NAT reiškia tinklo adresų vertimą, kurį atlieka jūsų maršrutizatorius.

Ši funkcija leidžia visiems jūsų namų tinklo įrenginiams pasiekti jūsų išorinį IP adresą, kurį priskyrė jūsų interneto paslaugų teikėjas.

„Xbox One“ yra trys NAT parinktys, jos yra atviros, vidutinės ir griežtos.

Vidutinis NAT suteiks jums jūsų tinklą už uosto riboto NAT pranešimo, todėl svarbu jį perjungti į „Open NAT“, kad ateityje išvengtumėte tokio tipo problemų.

1 sprendimas - persiųskite / suaktyvinkite uostus

Jei norite pašalinti šį pranešimą, patariama persiųsti arba suaktyvinti tam tikrus prievadus.

Problemos su NAT gali kilti, jei konkretūs prievadai nepersiunčiami, tačiau galite lengvai tai pakeisti. Norėdami persiųsti savo prievadus, turite pasiekti maršrutizatoriaus konfigūracijos nustatymus ir „Xbox One“ priskirti statinį IP adresą.

Po to turite persiųsti šiuos prievadus:

  • 88 prievadas (UDP)
  • 3074 prievadas (UDP ir TCP)
  • 53 prievadas (UDP ir TCP)
  • 80 prievadas (TCP)
  • 500 prievadas (UDP)
  • Uostas 3544 (UDP)
  • 4500 prievadas (UDP)

Kiekvieno maršrutizatoriaus persiuntimo prievadai yra skirtingi, todėl primygtinai rekomenduojame išsamių instrukcijų patikrinti maršrutizatoriaus vadove. Kai kurie vartotojai rekomenduoja suaktyvinti 88–88, 3074–3074 ir kt.

Nedaug vartotojų pranešė, kad šią problemą išsprendė persiųsdami šiuos prievadus:

  • 16000 prievadas (UDP ir TCP) vakarėlių pokalbiams ir piršlyboms
  • 1863 prievadas (UDP ir TCP), skirtas „Kinect“, „Skype“ ir vaizdo įrašams
  • 3075 ir 3076 prievadai, skirti „Call of Duty Ghosts“ ir kai kuriems kitiems žaidimams

Persiuntę prievadus, tiesiog turite prisijungti prie „Xbox One“ tinklo. Įsitikinkite, kad neįvedėte statinio tinklo informacijos. Vietoj to „Xbox One“ nustatykite tinklo konfigūraciją į Automatinė.

Tai darydami, jūsų maršrutizatorius atliks visą reikiamą konsolės konfigūraciją.

Dabar turite išbandyti tinklo ryšį, kad įsitikintumėte, jog viskas veikia tinkamai. Norėdami tai padaryti, atlikite šiuos veiksmus:

  1. Eikite į „ Settings“ ir pasirinkite „ Network“ . Turėtumėte pamatyti atitinkamą informaciją apie jūsų tinklo ryšį.
  2. Skyriuje Trikčių šalinimas pasirinkite Patikrinti tinklo ryšį . Palaukite, kol nuskaitymas patikrins jūsų interneto ryšį. Kai tai bus padaryta, pasirinkite Tęsti .
  3. Dabar pasirinkite Test Multiplayer ryšio parinktį Trikčių skyriuje.
  4. Kai pamatysite nuskaitymo rezultatus, valdiklyje palaikykite LB + LT + RB + RT .
  5. Pamatysite naują ekraną su išsamia tinklo ataskaita.
  6. Ieškokite išsamios NAT būsenos parinkties. Palaukite minutę ar dvi ir išsami NAT būsena pasikeis. Jei jis pasikeičia į OPEN NAT tipą, tai reiškia, kad problema išspręsta.

Nedaugelis vartotojų pranešė, kad persiųsdami uostus turite iš naujo paleisti maršrutizatorių, kad pakeitimai įsigaliotų. Norėdami tai padaryti, atlikite šiuos paprastus veiksmus:

  1. Norėdami jį išjungti, paspauskite maršrutizatoriaus maitinimo mygtuką.
  2. Palaukite 30 ar daugiau sekundžių.
  3. Dar kartą paspauskite maitinimo mygtuką ir palaukite, kol maršrutizatorius visiškai įsijungs.
  4. Po to paleiskite „Xbox One“ ir patikrinkite, ar problema išspręsta.

Jei nežinote, kaip sukonfigūruoti maršrutizatorių, patikrinkite geriausią maršrutizatoriaus programinę įrangą, kuri padės tai padaryti.


2 sprendimas - naudokitės DMZ funkcija

Kai kurie maršrutizatoriai palaiko DMZ funkciją, dar vadinamą „Demilitarized Zone“, todėl turėtumėte sugebėti išspręsti įvairias tinklo problemas naudodami „Xbox One“ tiesiog įgalindami šią funkciją.

Ši funkcija veikia panašiai kaip uosto persiuntimas, tačiau vietoj tam tikrų uostų persiuntimo, ji perduos visus uostus į „Xbox One“.

Norėdami pirmiausia naudoti šią funkciją, turite pasiekti maršrutizatoriaus konfigūracijos puslapį ir konsolei priskirti statinį IP adresą. Jei esate įgalinę bet kurį prievado persiuntimą ar suaktyvinimą, būtinai jį išjunkite.

Po to raskite DMZ funkciją ir ją įgalinkite. Norėdami įjungti šią funkciją, gali tekti įvesti statinį „Xbox“ IP adresą arba jo MAC adresą.

Pašalinkite visus „Xbox One“ tinklo nustatymus ir įsitikinkite, kad tinklo konfigūracija nustatyta į „Automatinė“. Dabar turite išbandyti tinklo ryšį.

Išsamiai paaiškinome, kaip tai padaryti ankstesniame sprendime, todėl būtinai patikrinkite. Baigę tinklo nuskaitymą, būtinai paspauskite valdiklio LB + LT + RB + RT , kad pamatytumėte išsamius rezultatus.

Palaukite kelias minutes ir patikrinkite, ar išsami NAT būsena pasikeičia į Atidaryta.

Turime paminėti, kad DMZ funkcijos naudojimas yra daug paprastesnis nei konkrečių prievadų persiuntimas, tačiau nepamirškite, kad ne visi maršrutizatoriai palaiko šią funkciją.

Prieš įjungdami DMZ funkciją, būtinai patikrinkite savo maršrutizatoriaus vadovą ir patikrinkite, ar šią funkciją palaiko jūsų įrenginys.


Negalite pakeisti savo statinio IP adreso? Nesijaudinkite, mes turime jums tinkamą sprendimą.


3 sprendimas - įjunkite UPnP

Nedaugelis vartotojų pranešė, kad šią problemą galima išspręsti naudojant UPnP, dar vadinamą „Universal Plug and Play“. Ši funkcija leidžia jūsų tinklo įrenginiams vieni kitus atrasti ir sklandžiai užmegzti ryšį.

Norėdami įjungti šią funkciją, turite patekti į savo maršrutizatoriaus konfigūracijos puslapį ir išvalyti visus prievadų persiuntimo ir DMZ nustatymus. Dabar suraskite ir įgalinkite UPnP funkciją.

Įjungę šią funkciją, maršrutizatorius turėtų automatiškai aptikti „Xbox One“ naudojamus prievadus ir įgalinti juos be jokios rankinės konfigūracijos.

Įgalinę šią funkciją, eikite į „Xbox One“ ir nustatykite tinklo konfigūraciją į „Automatinė“.

Išbandykite tinklo ryšį ir paspauskite LB + LT + RB + RT  mygtukų derinį. Palaukite minutę ar dvi ir patikrinkite išsamaus NAT būseną.

Nors UPnP leidžia automatiškai sukonfigūruoti „Xbox One“, kad jis veiktų su jūsų maršrutizatoriumi, nedaug vartotojų pranešė apie su juo susijusias problemas.

Pasak jų, ši funkcija neveikia, jei „Xbox“ naudojate „Instant-On“ maitinimo režimą, todėl turėsite pereiti į energijos taupymo režimą. Norėdami tai padaryti, atlikite šiuos veiksmus:

  1. Paspauskite valdiklio mygtuką Meniu .
  2. Eikite į Nustatymai> Maitinimas ir paleidimas .
  3. Skyriuje Maitinimo parinktys pasirinkite Maitinimo režimas ir paspauskite valdiklio mygtuką A.
  4. Pasirinkite energijos taupymo parinktį.

Įjungus energijos taupymo režimą UPnP, jis turėtų veikti be jokių problemų, o jūsų tinklas yra už uosto riboto NAT pranešimo.

Turėkite omenyje, kad energijos taupymo režimas visiškai išjungs konsolę, todėl paspaudus maitinimo mygtuką ji bus paleista šiek tiek lėčiau.

Taip pat turime paminėti, kad UPnP funkcija nereikalauja, kad „Xbox“ priskirtumėte statinį IP adresą.

Vis tik nedaugelis vartotojų pranešė, kad priskyrus statinį IP adresą ir įjungus UPnP, problema jiems išsisprendė, todėl galbūt norėsite tai išbandyti.


Jei „Xbox“ sistemoje pastebite nesėkmingą „UPnP“ klaidą, peržiūrėkite šį vadovą, kad sužinotumėte, kaip jį ištaisyti. 


4 sprendimas - pakartokite interneto ryšio bandymą

Nedaugelis vartotojų pranešė, kad šią problemą galite išspręsti paprasčiausiai kelis kartus pakartodami interneto ryšio testą. Pasak jų, turite tai pakartoti, kol gausite „Open NAT“ arba jūsų tinklas bus už kūgio NAT pranešimo.

Norėdami sužinoti išsamias instrukcijas, kaip išbandyti interneto ryšį, patikrinkite 1 sprendimą .

5 sprendimas - laikinai išjunkite savo maršrutizatoriaus užkardą

Jūsų maršrutizatorius turi savo užkardą, skirtą apsaugoti jus nuo kenksmingų vartotojų ir atakų, tačiau kartais užkardos konfigūracija gali paveikti kelių žaidėjų patirtį.

Norėdami išspręsti šią problemą, turite atidaryti maršrutizatoriaus konfigūracijos puslapį ir išjungti užkardą. Išjungę užkardą patikrinkite, ar jūsų tinklas yra už riboto prievado NAT  pranešimo, vis tiek rodomas jūsų „Xbox One“.

Maršrutizatoriaus užkardos išjungimas visada kelia pavojų saugumui, tačiau jei išjungus užkardą išsprendžiama „Xbox One“ problema, turite įgalinti užkardą ir patikrinti užkardos konfigūraciją, kad nustatytumėte, kodėl jūsų užkarda blokuoja „Xbox One“.

6 sprendimas - išjunkite UPnP nustatymus

Nedaug vartotojų pranešė, kad dėl UPnP funkcijos jūsų tinklas yra už uosto riboto NAT pranešimo, kuris rodomas jų konsolėje.

Kaip jau minėjome, ši funkcija turėtų automatiškai sukonfigūruoti visus tinklo įrenginius, įskaitant „Xbox One“, tačiau kartais gali kilti tam tikrų problemų.

Išjungus UPnP funkciją, problema turėtų būti išspręsta.

7 sprendimas - įjunkite prieigos taško funkciją ir įjunkite UPnP

Pora vartotojų pranešė, kad šią problemą išsprendė „Xbox One“ paprasčiausiai pakeisdami maršrutizatoriaus konfigūraciją.

Anot jų, viskas, ką turite padaryti, yra įjungti „Access Point“ funkciją savo maršrutizatoriuje ir įjungti „UPnP“. Tai padarius, klausimas turėtų būti išspręstas.

8 sprendimas - atnaujinkite maršrutizatoriaus programinę-aparatinę įrangą

Maršrutizatorius yra atsakingas už tinklo konfigūraciją ir visą tinklo srautą, tačiau kartais, kad pasiektumėte geriausią maršrutizatoriaus našumą, turite atnaujinti jo firmware.

Nauja programinė aparatinė įranga suteikia naujų funkcijų, o kai kuriais atvejais atnaujinus maršrutizatoriaus programinę-aparatinę įrangą, galima išspręsti „Xbox One“ problemas.

Vartotojai pranešė, kad jūsų tinklas yra riboto uosto NAT problema išspręsta įdiegus naujausią maršrutizatoriaus programinės aparatinės įrangos naujinimą, todėl galbūt norėsite pabandyti tai padaryti.

Atminkite, kad programinės aparatinės įrangos atnaujinimas yra sudėtinga procedūra, todėl prieš bandydami atnaujinti maršrutizatoriaus programinę įrangą, turėtumėte patikrinti maršrutizatoriaus instrukcijų vadovą.


Norite sužinoti, kaip atnaujinti maršrutizatoriaus programinę aparatinę įrangą? Atlikite paprastus šio vadovo veiksmus ir atlikite tai greitai.


9 sprendimas - pakeiskite NAT filtravimo parametrus

Kaip jau minėjome, jūsų modemo konfigūracija gali sukelti šią ir daugelį kitų su tinklu susijusių problemų „Xbox One“.

Pasak kai kurių vartotojų, galite išspręsti savo tinklą už riboto uosto NAT  problemos, paprasčiausiai pakeisdami NAT filtravimo parametrus savo modeme. Norėdami tai padaryti, turite atlikti šiuos veiksmus:

  1. Atidarykite modemo konfigūracijos puslapį.
  2. Eikite į Išplėstiniai nustatymai> WAN sąranka .
  3. Suraskite NAT filtravimą ir pakeiskite jį į Open .
  4. Išjunkite SIP ALG ir išsaugokite pakeitimus.

Ši procedūra gali šiek tiek skirtis jūsų modeme, todėl primygtinai rekomenduojame išsamių instrukcijų sužinoti savo instrukcijų vadove.

10 sprendimas - vietoj to naudokite belaidį ryšį

Tiek belaidis, tiek laidinis ryšys turi savo privalumų, ir nors naudodamiesi laidiniu ryšiu galite naudotis internetu be jokių trukdžių ar duomenų praradimo, daugelis vartotojų nori naudoti belaidį ryšį dėl jo paprastumo.

Tiesą sakant, jei naudojate laidinį ryšį, galite susidurti, kad jūsų tinklas yra už „ Xbox One“ riboto prievado NAT pranešimo.

Vartotojai pranešė, kad perėjus prie belaidžio tinklo, jų NAT pasikeitė į „Open“ ir ši problema buvo visiškai išspręsta.

11 sprendimas - įjunkite modemo „Bridge“ režimą

Kai kurie modemai taip pat gali veikti kaip belaidžiai maršrutizatoriai, tačiau kartais tai gali sukelti problemų su tam tikrais įrenginiais, pvz., „Xbox One“. Norėdami išspręsti šią problemą, modeme turite įjungti parinktį „Susietas režimas“.

Ši parinktis išjungs jūsų modemo maršrutizatoriaus funkcijas ir negalėsite naudoti „Wi-Fi“, todėl turėkite tai omenyje.

Įjungę tiltinį režimą, tiesiog turite prijungti konsolę prie modemo naudodami Ethernet kabelį ir patikrinti, ar tai išsprendžia problemą.

Norėdami sužinoti, kaip įjungti įjungtą režimą modeme, būtinai patikrinkite jo naudojimo instrukciją.


„Xbox One“ neveikia naudojant Ethernet kabelį? Peržiūrėkite šį vadovą, kad lengvai išspręstumėte problemą.


Jūsų tinklas yra už uosto riboto NAT pranešimo nėra klaida, tačiau šis pranešimas gali neleisti veikti tam tikroms daugelio žaidėjų funkcijoms.

Kai kuriais atvejais šis pranešimas gali rimtai paveikti jūsų daugelio žaidėjų patirtį, tačiau tikimės, kad jums pavyko išspręsti šią problemą naudojant vieną iš mūsų sprendimų.

Jei turite kitų pasiūlymų ar klausimų, nedvejodami palikite juos toliau pateiktame komentarų skyriuje.

TAIP PAT SKAITYKITE:

  • NUSTATYTI: Reikalingas saugojimo įrenginys pašalino „Xbox“ klaidą
  • Kaip ištaisyti „Xbox“ klaidą išperkant kodus
  • Štai kaip išspręsti lėtą „Xbox Live“ našumą

Redaktoriaus pastaba: Šis įrašas iš pradžių buvo paskelbtas 2016 m. Lapkričio mėn. Ir nuo to laiko atnaujintas dėl šviežumo ir tikslumo.