NUSTATYTI: „Outlook“ įstrigo įkeliant profilį

  • „Outlook“ yra viena populiariausių el. Pašto paslaugų pasaulyje, turinti milijonus aktyvių vartotojų.
  • Jei atlikdami darbo užduotis pasitikite „Office Suite“, būtina naudoti „Outlook“ kaip pagrindinį el. Pašto įrankį. Jūsų sklandus „Outlook-Office“ integravimas garantuoja, kad jūsų produktyvumas padidės.
  • Bet net „Outlook“ gali laikas nuo laiko nustoti veikti. Jei negalite pasiekti savo gautųjų, nes „Outlook“ įstrigo profilio įkėlimo ekrane, šis vadovas padės jums greitai išspręsti šią problemą
  • Šis vadovas yra didesnio „Outlook“ trikčių šalinimo centro dalis. Nedvejodami apsilankykite joje ir gaukite daugiau naudingų patarimų, kaip išnaudoti visas „Outlook“ galimybes.
„Outlook“ pataisymas įstrigo įkeliant profilį

„Outlook“ yra viena seniausių el. Pašto programų rinkoje, turinti daugiau nei 500 milijonų aktyvių vartotojų. Nepaisant daugiafunkciškumo ir gausybės įvairių funkcijų, jis vis tiek turi trūkumų.

Viena dažna problema, sulaukusi daug dėmesio, yra „Outlook“ staiga užstrigusi „Windows 10“ profilio ekrane.

Įvairūs vartotojai teigia negalintys praeiti pradinio įkėlimo ekrano. Galime sutikti, kad tai yra kritinė klaida, dėl kurios programa tampa visiškai netinkama. Dėl klaidos sunkumo žemiau pateikėme galimus sprendimus.

Jei jums sunkiai sekasi „Outlook“ įšaldyti, patikrinkite toliau pateiktą sąrašą.

Ką daryti, jei „Outlook“ užstringa įkeliant profilį

1 sprendimas - laikinai išjunkite ryšį

Kai kurie atsargūs vartotojai pastebėjo, kad šis neįprastas „Outlook“ elgesys yra kažkaip susijęs su jų tinklu. Būtent atrodo, kad paleidimo metu „Outlook“ bandė prisijungti prie tam tikros internetinės paslaugos, tačiau tai nepavyko. Tai lemia strigimą ir programa negali pereiti pro ekrano įkėlimo profilį.

Niekas nežino, kur „Outlook“ failuose tai yra kokių nors klaidų ar failų sugadinimo problemų. Bet kuriuo atveju pirmasis trikčių šalinimo žingsnis yra išjungti ryšį ir paleisti „Outlook“.

Taigi, tiesiog atjunkite LAN kabelį arba atjunkite nuo „Wi-Fi“ ir bandykite dar kartą paleisti „Outlook“. Turėkite omenyje, kad tai tik sprendimas, o ne sprendimas per se. Norėdami išspręsti problemą visam laikui, turėtumėte patikrinti toliau nurodytus veiksmus.

  • SKAITYKITE TAIP: Geriausia el. Pašto nuskaitymo programinė įranga, skirta pašalinti kenkėjiškas programas

2 sprendimas - išjunkite aparatūros pagreitį

Aparatinės įrangos pagreitis iš tiesų yra naudingas ir pagerina „Office“ programų vizualinę patirtį, tačiau tik tuo atveju, jei turite tinkamą konfigūraciją. Priešingai, tai gali pabloginti našumą ar net sukelti nepalaikomų įrenginių avarijas ir užšalimą.

Jei esate užstrigęs sename integruotame GPU, aparatinės įrangos pagreitis gali padaryti daugiau žalos nei naudos. Blogiausiu atveju tai gali padaryti „Outlook“ visiškai netinkamą naudoti ir sustabdyti profilio įkėlimo ekraną.

Taigi, galbūt norėsite jį laikinai išjungti ir ieškoti pakeitimų. Norėdami tai padaryti, turite paleisti „Outlook“ saugiuoju režimu.

Toliau pateiktos instrukcijos turėtų padėti jums atlikti visą procedūrą:

  1. Paspauskite „ Windows“ klavišą + R, kad sukviestumėte komandą Vykdyti .
  2. Komandinėje eilutėje įveskite šią komandą ir paspauskite Enter:
    • „Outlook“ / seifas
  3. Paleidus programą, meniu juostoje atidarykite Failas .
  4. Pasirinkite Parinktys .
  5. Atidarykite „ Advanced“ .
  6. Dalyje Ekranas pažymėkite langelį Išjungti aparatinės įrangos grafikos pagreitį .Išjunkite aparatūros grafikos pagreičio perspektyvą
  7. Išsaugokite pakeitimus ir paleiskite „Outlook“ iš naujo.

3 sprendimas - įdiekite „Windows“ naujinimus

„Windows 10“ yra susijęs su dažnais atnaujinimais. Kartais jie gali sukelti susierzinimą, tačiau ilgainiui vartotojams suteikia būtinų saugumo ir našumo patobulinimų. Kadangi „Office“ priklauso „Microsoft“, atnaujinimus jis gauna per „Windows“ naujinimo funkciją.

Turint tai omenyje, tikėtina, kad kai kurie turimi ar būsimi naujiniai bus linkę į „Outlook“ problemas. Įtraukdami profilio įkėlimo problemą, kurią mes sprendžiame šiame vadove.

Taigi, prieš pereinant prie papildomų veiksmų, patartina patikrinti ir įdiegti naujausius „Windows“ naujinimus. Kaip tikriausiai žinote, „Windows 10“ naujinimai bus įdiegti automatiškai po darbo laiko.

Tačiau jums nereikės patiems patikrinti, ar yra naujinių. Norėdami tai padaryti, vykdykite toliau pateiktas instrukcijas:

  1. Paspauskite „Windows“ klavišą + I, kad atidarytumėte programą „ Nustatymai “.
  2. Pasirinkite Atnaujinti ir saugą .
  3. Spustelėkite Ieškoti naujinių .Tikrinti, ar yra atnaujinimų
  4. Įdiekite galimus naujinimus.„Windows 10“ atnaujinimai

Be to, atnaujinimus galite įdiegti rankiniu būdu. Šie veiksmai informuos jus, kaip:

  1. Eikite į „ Microsoft Update“ katalogą, kurį galite rasti šioje nuorodoje.
  2. Paieškos juostoje įveskite „ Outlook“ .
  3. Naršykite sąraše ir raskite naujausią naujinį . Įsitikinkite, kad pasirinkote tinkamą versiją su tinkama sistemos architektūra (32 bitų arba 64 bitų).
  4. Atsisiųskite naujinimą ir įdiekite jį .
  5. Iš naujo paleiskite kompiuterį.

Tai turėtų atleisti jus nuo problemų, susijusių su profilio įkėlimo ekranu.

4 sprendimas - paleiskite kaip administratorių ir pakeiskite suderinamumo režimą

Optimizavimas neabejotinai yra didžiausia trečiųjų šalių programų problema sistemoje „Windows 10“. „Microsoft Office Suite“ yra šiek tiek padengta atnaujinimais, teikiama per „Windows“ naujinimą, tačiau kartais to nepakaks.

Jei turite senesnę „Microsoft Outlook“ iteraciją, yra tikimybė, kad ji neveiks „Windows 10“.

Laimei, suderinimo režimu galite priversti sistemą prisitaikyti prie „Outlook“. Be to, rekomenduojama paleisti „Outlook“ kaip administratorių ir patikrinti patobulinimus. Tai turėtų padėti įveikti profilio ekrano sustabdymą.

Vykdykite toliau pateiktas instrukcijas, kad patobulintumėte „Outlook“ suderinamumo funkcijas:

  1. Dešiniuoju pelės mygtuku spustelėkite „ Outlook“ spartųjį klavišą ir atidarykite Ypatybės .
  2. Atidarykite skirtuką Suderinamumas .
  3. Pažymėkite  langelį Paleisti šią programą suderinamumo režimu .Vykdyti perspektyvą suderinamumo režimu
  4. Išskleidžiamajame sąraše pasirinkite „ Windows 7“ .
  5. Dabar pažymėkite  langelį Vykdyti šią programą kaip administratorių .
  6. Spustelėkite Gerai ir bandykite dar kartą paleisti „Outlook“.

To turėtų pakakti, kad jūs eitumėte. Kita vertus, jei problema išlieka, tęskite nurodytus veiksmus.

Redaktoriaus pastaba: Šis straipsnis tęsiamas kitame puslapyje su papildomais sprendimais, kaip išspręsti šią „Outlook“ problemą. Jei norite daugiau sužinoti apie „Outlook“, peržiūrėkite mūsų vadovų rinkinį.