7 geriausia nemokama 3D ir 2D braižymo programinė įranga

  • Naudojant gerą grafikų programinę įrangą, gali būti didelis skirtumas, kiek jūsų darbas turi įtakos žiūrovams.
  • Šiame straipsnyje mes ištirsime, kuri yra geriausia 2D ir 3D programinė įranga, kurią galite naudoti, todėl skaitykite toliau.
  • Jei jums reikia pagalbos taisant kompiuterį, apsilankykite mūsų skyriuje „Taisyti“, kad gautumėte daugiau straipsnių.
  • Nepamirškite pažymėti mūsų programinės įrangos centro, kad gautumėte dar naudingesnių vadovų.

Nesvarbu, ar norite susikurti grafiką akademiniam ir tyrimų leidiniui, ar hipotezių patikrinimui, kokybės grafikas visada paliks ilgalaikį įspūdį ir gali labai pakeisti jo poveikį žiūrovams.

Jei anksčiau braižėte grafikus, jau žinotumėte, kaip „Microsoft Excel“ yra integruota grafiko parinktis kartu su įvairių tipų diagramomis, kad sukurtumėte norimą grafiką paryškindami duomenis.

Tačiau „Microsoft Excel“ trūksta funkcijų, susijusių su pritaikymu. Aukščiausios kokybės programinė įranga, pvz., „Grapher“ ir „OriginPro“, siūlo sudėtingesnį sprendimo grafiko braižymą kartu su daugybe pritaikymo galimybių.

Tačiau, jei nenorite išleisti daug lėšų programinei įrangai grafikų braižymui, yra keletas atvirojo kodo grafikų braižymo programinės įrangos, kurias galima laisvai naudoti ir kurios siūlo deramą funkcijų rinkinį.

Šiame straipsnyje apžvelgsime geriausią nemokamą ir mokamą grafikų braižymo programinę įrangą, kuri siūlo visas funkcijas, kurių jums reikia norint sukurti stulbinančius grafikus.

Reklama

Kokia yra geriausia nemokama ir mokama grafikų braižymo programinė įranga?

„Adobe Illustrator“

Jei ieškote geriausios programinės įrangos 2D ir 3D grafikams braižyti, tuomet „Adobe Illustrator“ yra tai, ko ieškote.

Be to, kadangi tai yra vektorinė projektavimo programinė įranga, jūsų meno kūriniai atrodys taip pat puikiai mobiliajame ekrane, kaip ir kompiuteryje.

Šis įrankis siūlo daugybę funkcijų, kurios leidžia jums sukurti nuostabų meną iš paprastų formų ir spalvų.

Naudodami „Adobe Illustrator“ galite kurti efektus ir originaliai redaguoti visus atskirus simbolius, kurie privers visus grožėtis jūsų darbu.

Be to, prie savo darbo galite prisijungti visur, nes jis bus saugomas Debesyje ir jis visada bus atnaujintas.

Šiame straipsnyje galite sužinoti dar daugiau apie „Adobe Illustrator“.

„Adobe Illustrator“

„Adobe Illustrator“

Naudodami šį nuostabų įrankį, sukurkite savo gražiausias grafikas ir iliustracijas. Tinkinkite jį ir pakelkite savo meno kūrinius į kitą lygį! Nemokamas bandymas Apsilankykite svetainėje

Plot.ly

„Plotly“ yra modernus debesų pagrindu sukurtas grafikų braižymo sprendimas, leidžiantis kurti, išsaugoti ir publikuoti grafikus internete.

Išsaugotus grafikus taip pat galima atsisiųsti į savo kompiuterį, kad būtų galima naudoti neprisijungus, naudojant kelis formatus.

„Plotly“ yra nemokama naudoti ir pradėti. Norėdami išsaugoti grafikus, turite sukurti nemokamą paskyrą.

Be diagramų, „Plotly“ taip pat siūlo įrankius diagramoms, informacijos suvestinėms ir duomenų rinkiniams kurti.

Vartotojo sąsaja yra intuityvi, o dizaino kalba atrodo kaip kai kurios populiarios skaičiuoklių programos, tačiau turi daugiau siūlomų funkcijų.

Paprasta kurti diagramas, informacijos suvestines, SQL užklausą ir aplanką. Tiesiog spustelėkite mygtuką Sukurti ir pasirinkite projekto tipą.

Darbo srityje (redaktoriuje) galite pakeisti struktūrą į „Subplots from Traces“, pakeisti pėdsakų, ašių, užrašų, anotacijų formų ir vaizdo temą, stilių, o analizė leidžia valdyti kreivės pritaikymą ir slenkantį vidurkį.

Galite pridėti tiek pėdsakų, kiek norite, ir vėliau pakeisti pėdsakų tipą, kad sukurtumėte grafikus su pateiktais duomenimis.

Išsaugotus projektus galima bendrinti internete naudojant bendrinimo nuorodą arba atsisiųsti į vietinį standųjį diską keliais formatais, įskaitant vaizdų ir skaičiuoklių formatus.

⇒ Gaukite „Plot.ly“

„Zoho Analytics“

„Zoho Analytics“ (anksčiau vadinta „Zoho Reports“) yra galimas verslo ir ataskaitų teikimo sprendimas, skirtas pardavimo vadybininkams, analitikams, konsultantams, CXO ir kitiems asmenims, ieškantiems ataskaitų sprendimo.

Vartotojo sąsaja jaučiasi pažįstama, jei jau dirbote su skaičiuoklėmis su duomenų pridėjimo, analizės ir ataskaitų teikimo galimybėmis, kad visiems būtų lengva pradėti.

„Zoho“ leidžia vartotojams kurti įvairių tipų diagramas, įskaitant šilumos žemėlapių diagramas, kombinuotas diagramas, vietovių diagramas, piltuvą ir kt.

Norėdami braižyti, galite pradėti nuo sklaidos diagramos, kuri taip pat yra viena iš dažniausiai naudojamų diagramų braižant ir lyginant mokslinius ir inžinerinius duomenis.

„Zoho Analytics“ yra „viskas viename“ sprendimas analizės ataskaitų kūrimui ir duomenų analizei. Todėl jis turi ne tik braižymo ypatybes.

Kitos žinomos „Zoho Analytics“ funkcijos apima galimybę sukurti gražią informacijos suvestinę, kad keli pranešimai būtų sujungti į vieną informacijos suvestinę.

„Zoho Analytics“ yra aukščiausios kokybės sprendimas ir vienas iš labiausiai rekomenduojamų ataskaitų ir analizės įrankių.

Galite sukurti nemokamą sąskaitą ir naudoti programinę įrangą, kad suprastumėte, ar ji gali įvykdyti jūsų reikalavimus prieš prisiimdama įsipareigojimus.

⇒ Gaukite „Zoho Analytics“ 

„Gnuplot“

„Gnuplot“

„Gnuplot“ nėra nauja grafikų braižymo pasaulyje. Tai yra viena iš populiariausių atvirojo kodo programinės įrangos, kuri vartotojams buvo prieinama nemokamai.

Skirtingai nuo anksčiau išvardytos programinės įrangos, „Gnuplot“ reikalauja, kad sukurtumėte grafikus naudodami komandas.

Tai yra išsamus komandų eilutės įrankis, todėl turite žinoti apie pagrindinį programavimą, kad jis veiktų.

Tai yra įvairių platformų programinė įranga, palaikanti „Windows“, „MacOS“ ir „Linux“. Pagrindinė „Gnuplot“ funkcija yra matematinių duomenų ir funkcijų vizualizavimas.

Tačiau per daugelį metų programinė įranga patyrė reformas, kad būtų galima priimti mokslinius duomenis tiek 2D, tiek 3D siužetuose.

Net tarpiniams vartotojams, kurie niekada nenaudojo komandinės eilutės diagramų braižymo įrankio, didžiulė išteklių kolekcija leis lengvai pradėti naudoti įrankį ir pradėti kurti vizualų sudėtingų duomenų vaizdą.

⇒ Gaukite „Gnuplot“ 

Matplotlib

matplotlib

Mokslininkai, kurie ieško nemokamo įrankio savo duomenims pavaizduoti grafikuose, „Matplotlib“ yra puikus atvirojo kodo programinės įrangos kūrinys.

Tai yra nemokamas įrankis, tačiau jį išgyvena tokie patys iššūkiai, kaip ir „Gnuplot“.

„Matplotlib“ yra 2D „Python“ biblioteka grafikams braižyti ir reikalauja, kad vartotojas kompiuteriuose ar žiniatinklio programose naudotų „Python“ scenarijų.

„Matplotlib“ vartotojo sąsaja yra identiška „Matlab“, išskyrus tai, kad tai nėra GUI pagrįstas įrankis.

„Matlab“ braižymui naudoja modulį, pavadintą „pyplot“, kuris teikia linijų stilių, ašių formatavimo ir kt. Valdymo funkcijas.

Palyginti su „Gnuplot“, „Matplotlib“ veikia tik su „Python“, o tai nėra „Gnuplot“ atveju.

Tačiau teigiama, kad galutiniam „Matplotlib“ rezultatui atlikti reikia mažiau apdailos ir jis yra paruoštas naudoti.

⇒ Gaukite „Matplotlib“ 

R

R grafiko braižymo įrankis

R yra programavimo kalba ir nemokama programinės įrangos aplinka statistiniam skaičiavimui ir grafikai.

Priemonę plačiai naudoja mokslininkai ir inžinieriai, dirbantys su milžinišku duomenų kiekiu.

Nors „Gnuplot“ galima naudoti su bet kuria kalba, o „Matplotlib“ reikia, kad veiktų „Python“, R reikalauja, kad išmoktumėte „R“, programavimo kalbą, kad ji veiktų.

R siūlo platų grafikų tipų asortimentą, įskaitant langelio diagramą, histogramą, tankio kreivę, sklaidos diagramą, linijos diagramą ir kt. 3D ir 2D formatais, leidžiančiais vartotojams vizualiai rodyti duomenis.

Tačiau norint, kad grafikai atrodytų labiau nugludinti, gali prireikti šiek tiek retušuoti.

R yra galinga programavimo kalba ir idealus sprendimas statistiniam skaičiavimui ir duomenų analizei „Windows“, „MacOS“ ir „Linux“ kompiuteriuose.

⇒ Gaukite R 

Veusas

Veusas

„Veusz“ yra dar viena populiari mokslo braižymo ir grafikos priemonė, palaikanti ir 2D, ir 3D brėžinius.

Tai nemokama ir atviro kodo programinė įranga, suderinama su „Windows“, „MacOS“ ir „Linux“ kompiuteriais.

Veusz gali būti naudojamas kaip Python modulis braižymui. Įrankio išvesties funkcija, įskaitant vektorių ir bitų žemėlapių išvestį, įskaitant PDF, „Postscript“, SVG ir EMF.

Be to, vartotojas gali eksportuoti duomenis iš teksto, CSV, HFS ir FITS failų.

Galite manipuliuoti esamais duomenų rinkiniais, kad sukurtumėte naujus duomenų rinkinius naudodami matematines išraiškas.

Jis taip pat palaiko trečiųjų šalių papildinius, kad išplėstų funkcijas, įskaitant galimybę importuoti naujus duomenų formatus ir užduočių automatizavimą.

Kai kurios 2D braižymo funkcijos apima galimybę sukurti XY diagramas su klaidų juostomis, spalvomis ir dydžiais, tiesioginius ir funkcinius grafikus, vaizdus su spalvų atvaizdavimais ir spalvų juostomis, pakopinius brėžinius, juostinius grafikus ir kt.

3D braižymo funkcijos apima galimybę sukurti 3D taškų diagramas, paviršiaus diagramas iš duomenų, funkcinių linijų diagramas, 3D ašis ir kt.

Kitos žinomos programinės įrangos funkcijos yra duomenų rinkiklis, interaktyvi mokymo programa ir daugiasluoksnis atvaizdavimas.

„Veusz“ yra GUI sukurta priemonė, todėl ją lengviau naudoti ir išmokti. Naujiems vartotojams gali būti naudinga didžiulė mokymo programų kolekcija.

⇒ Gaukite Veusą 

Jei nė vienas iš pirmiau nurodytų įrankių neatitinka jūsų reikalavimo, išbandykite daugiau aukščiausios kokybės ir specialių grafikų braižymo programinės įrangos, tokios kaip „Grapher“, „Matlab“, „SigmaPlot“ ir „Origin“.

Tai yra komercinė programinė įranga ir nėra pigi. Tai sakant, duomenų analizės skyriuje juos naudoja kelios pirmaujančios įmonės.

Svarbu turėti grafikų braižymo programinę įrangą, leidžiančią sukurti nuostabius ir informacinius 2D ir 3D grafikus, kad galėtumėte geriau ir supaprastintai pateikti sudėtingus analizės duomenis.

Ar anksčiau naudojote kurią nors iš šių grafikų braižymo programinę įrangą? Praneškite mums savo patirtį ir rekomendacijas toliau pateiktose pastabose.

Redaktoriaus pastaba: Šis įrašas iš pradžių buvo paskelbtas 2019 m. Vasario mėn. Ir nuo to laiko atnaujintas ir atnaujintas 2020 m. Rugsėjo mėn., Kad būtų šviežesnis, tikslus ir išsamus.