Štai kaip atidaryti NEF failus „Windows 10“

  • NEF failai yra patentuotas vaizdo failų formatas, būdingas „Nikon“ fotoaparatams.
  • Jų atidaryti „Windows 10“ nėra taip lengva, nes jums trūksta vietinių įrankių, kurie galėtų tvarkyti šį formatą.
  • Jums reikės trečiųjų šalių įrankių, kad galėtumėte peržiūrėti, redaguoti ir konvertuoti NEF failus, tokią programinę įrangą kaip „Adobe Photoshop“.
  • Dar daugiau panašių vadovų galite perskaityti mūsų skirtame failų atidarymo puslapyje.
atidarykite NEF failus

NEF reiškia „Nikon Electronic Format“ - RAW failo formatą, kuriame yra „Nikon“ fotoaparatu padarytos skaitmeninės nuotraukos. Šis formatas turi visas vaizdo detales, užfiksuotas fotoaparato jutiklių, ir nesuglaudina ar nepraranda kokybės.

NEF failo formatas saugo vaizdų metaduomenis, tokius kaip pačios kameros modelis, nustatymai, objektyvo informacija ir kita informacija.

Pagrindinis atvaizdų NEF failo formatu rašymo į atminties kortelę, palyginti su TIFF ar JPEG formatu, pranašumas yra tas, kad joks kameros apdorojimas po apdorojimo nėra nuolatinis.

Taikomi tokie dalykai kaip atspalvis, tonas, ryškumas ar baltos spalvos balansas, tačiau jie išlieka kaip komandų rinkiniai, pateikiami kartu su NEF failu, ir gali būti keičiami tiek kartų, kiek norite, nepaveikdami pirminių nuotraukos pradinių duomenų.

Kitas privalumas yra tas, kad atsižvelgiant į naudojamą kamerą, NEF failas išlaiko 12 arba 14 bitų duomenis, o tai reiškia, kad vaizdas yra didesnis nei 8 bitų JPEG ar TIFF failo tonų diapazonas.

Naudojant „Nikon“ programinę įrangą „Capture NX2“ ar kitas vaizdo programas, apdorojus NEF failus po užfiksavimo, galite geriau kontroliuoti galutinį vaizdą nei tada, kai apdorojami JPEG arba TIFF failai.

Tada galite juos vėl išsaugoti kaip TIFF, JPEG arba NEF. Jei išsaugomas originalus NEF failas, skaitmeninis neigiamasis elementas lieka nepaliestas, o apdorojimas nepakeičia pradinio instrukcijų rinkinio.

Jis išskirtinai skirtas „Nikon“ fotoaparatams, kartais vadinamas skaitmeniniais neigiamais elementais ir įrašomas į fotoaparato atminties kortelę nesuspaustu arba be nuostolių suglaudintu formatu.


Kaip fotoaparate apdoroti NEF failus?

Toliau pateikiami veiksmai, kuriuos galite atlikti norėdami apdoroti NEF failus „Nikon“ DSLR fotoaparate prieš atidarydami failą:

  • Retušavimo meniu raskite NEF kameros apdorojimo funkciją.
    • Tai leidžia apdoroti NEF RAW failus į JPG fotoaparate, ir tai naudinga fotografuojant RAW failus arba dalijantis greitu JPG
  • Sureguliuokite vaizdo valdiklius arba pakeiskite vaizdus pasirinkdami spalvas, pvz., Nespalvotą (nespalvotą) arba sepiją, pakeiskite baltos spalvos balansą, ekspozicijos kompensavimą ir dar daugiau
  • Kai baigsite ir būsite patenkinti koregavimais, peržiūrėkite jį, paspausdami didinamojo stiklo mygtuką fotoaparato gale
  • Pasirinkite EXE, kai būsite pasirengę išsaugoti JPG failą savo laikmenoje arba atminties kortelėje
  • Originalus NEF failas bus išsaugotas atmintyje arba medijos kortelėje, kad atidarytumėte NEF failą kompiuteryje, galėtumėte grįžti į pradinį fiksavimą.

Jei savo kompiuteryje turite tinkamą kodeką, galite atidaryti arba peržiūrėti NEF failus nereikalaudami daugiau programinės įrangos. Jei naudojate „Windows 10“, nereikia įdiegti „Microsoft Camera Codec Pack“, nes kodekai yra įmontuoti į operacinę sistemą, tačiau jei norite pridėti DNG formatų ar kitų nepalaikomų palaikymų, turėtumėte atsisiųsti kodekas.

„Microsoft Camera Codec Pack“ leidžia peržiūrėti įvairius konkrečių įrenginių failų formatus „Windows Live“ nuotraukų galerijoje ir kitoje programinėje įrangoje esančiuose „Windows Imaging Codecs“ (WIC). Įdiegę jį, galėsite atidaryti arba peržiūrėti palaikomus RAW fotoaparato failus naudodami „File Explorer“ ir bus galima 32 arba 64 bitų versijomis.

NEF failus taip pat galima atidaryti naudojant toliau nurodytą programinę įrangą:

Kaip atidaryti NEF failus „Windows 10“?

„Adobe Photoshop“ (rekomenduojama)

„Adobe Photoshop CC 2020“

Negalite kalbėti apie atvaizdų failų atidarymą ar redagavimą, jei jūsų mintyse neatsiras „Adobe Photoshop“ vardas.

Šis rastrinis vaizdo redaktorius taip pat gali būti naudojamas kaip NEF failų atidarymo priemonė. Be to, įrankių rinkinys leidžia jums paimti NEF failą ir paversti jį lengviau valdomu formatu, pvz., JPG ar BMP.

Be to, NEF failai visada galėtų šiek tiek pasigydyti, ir tai „Adobe Photoshop“ gali lengvai valdyti.

Paprastai šią pasaulinės klasės programą galima naudoti pagal prenumeratą, tačiau dabar galite ją išbandyti visas 7 dienas be jokių apribojimų.

⇒Atsisiųskite „Adobe Photoshop“ nemokamai

„FileViewer Plus“

„FileViewer Plus“„FileViewer Plus“ yra itin galinga programinė įranga ir yra gerai įvertinta rinkoje. Tai atvers daugiau nei 300 failų formatų, įskaitant visus populiariausius nuotraukų formatus. Savo sąsajoje galėsite atidaryti, konvertuoti ir redaguoti ne tik NEF failus, bet ir RAW, 3FR, ARI, CR2, CRW ir daugelį kitų populiarių formatų.

Geriausias dalykas, susijęs su šiuo įrankiu, yra tai, kad jis gali būti naudojamas ne tik nuotraukų failuose. Taip pat galite atidaryti ir redaguoti vaizdo, vaizdo ir teksto formatus, nereikalaudami atsisiųsti įvairių keitiklių iš nepatikimų šaltinių, kurie gali pakenkti jūsų kompiuteriui.

Atsisiųskite dabar „FileViewer Plus 3“

GIMP

GIMP arba „GNU Image Manipulation Program“ yra nemokama nuotraukų redagavimo programinė įranga, skirta XP, tačiau norint ją suprasti ir naudoti reikia papildomų įgūdžių ar laiko, todėl tai nėra taip paprasta, kaip daugumoje nemokamų nuotraukų redaktorių. Bet jei norite atidaryti NEF failus, tada GIMP yra vienas iš geriausių įrankių, naudojamų šiai užduočiai atlikti.

⇒Gaukite GIMP

„IrfanView“

„Irfanview Windows 7“ nuotraukų peržiūros priemonė

„IrfanView“ yra geriausias pasirinkimas atidarant NEF failus. Keletas įdomių dalykų, kuriuos galite padaryti naudodami šią nuotraukų peržiūros priemonę, yra failų paieškos, paketinės konversijos, skirtos išplėstiniam vaizdų apdorojimui, „Photoshop“ filtro palaikymas, „Paint“ parinktys, suliejimas ir kt.

⇒ Gaukite „IrfanView“

Pastaba: NEF failams atidaryti taip pat galite naudoti „Adobe Photoshop“, bet jei jis neveikia, įdiekite naujausią „Camera RAW“ papildinį, kurį palaiko jūsų „Photoshop“ versija, ir bandykite juos atidaryti dar kartą.

Norėdami atidaryti NEF failus, taip pat galite naudoti „Nikon“ programinę įrangą „CaptureNX2“ ir (arba) „ViewNX2“. Su „CaptureNX2“ turite įsigyti programinę įrangą, tačiau „ViewNX2“ galima atsisiųsti, tada įdiekite ją, kad atidarytumėte ir redaguotumėte „NEF“ failus „Windows 10“.

„CaptureNX2“

! Kaip atidaryti NEF failus „Windows 10“

Tai visapusiška, nesugriaunanti nuotraukų redagavimo programinė įranga, suteikianti visus įrankius, leidžiančius greitai ir lengvai redaguoti skaitmenines nuotraukas.

Jame yra tokios funkcijos kaip spalvų valdymas, pasirinkimo valdymas, automatinis retušavimas ir šešėlių / paryškinimo reguliavimas. Taip pat galite pagerinti vaizdo atspalvį, ryškumą ir sodrumą.

Jis veikia su RAW NEF failais, bet taip pat su JPEG ir TIFF, o jo sąsajoje yra pritaikytos darbo sritys, įrankių juostos funkcija ir išdėstymas, redagavimo sąrašo funkcionalumas, pertvarkyta vaizdų naršyklė su parankinių aplankų ir vaizdo raiškos koregavimais.

⇒ Gaukite „CaptureNX2“

„ViewNX2“

Ši programinė įranga taip pat padeda atidaryti NEF failus ir turi patobulintą vartotojo sąsają su trimis skirtingomis darbo sritimis: Naršyklė / „GeoTag“ / Redaguoti - jas galima sklandžiai perjungti naudojant įrankio mygtuką. Taip pat galite pasirinkti fono spalvą pagal vaizdo ryškumą.

Galite nemokamai atsisiųsti ir įdiegti, kad galėtumėte naršyti, redaguoti ir dalytis vaizdais ir filmais. Ji taip pat turi RAW apdorojimo funkcijas ir filmų redagavimo funkcijas, prilygstančias skaitmeniniuose veidrodiniuose fotoaparatuose. „Nikon Image Space“ išsaugotus vaizdus galima naršyti taip, lyg jie būtų išsaugoti jūsų asmeniniame kompiuteryje.

Kai prisijungsite, nereikės dar kartą įvesti savo ID ir slaptažodžio, taip pat galite naudoti „drag / drop“ operaciją, kad būtų lengva įkelti vaizdus.

⇒Gaukite ViewNX2


Kaip konvertuoti NEF failą sistemoje „Windows 10“?

Galite konvertuoti NEF failus į skirtingus formatus naudodami failų keitiklį arba vaizdų peržiūros priemonę / redaktorių, tada išsaugokite kitu formatu, pvz., JPG, RAW, PNG, TIFF, PSD, GIF ir daugeliu kitų.

Yra ir kitų internetinių parinkčių, kurias galite naudoti norėdami konvertuoti savo NEF failus, kad juos atidarytumėte „Windows 10“, pvz., „Zamzar“, „Pics.io“ ir „Online RAW“ keitiklis, kurie NEF failus konvertuoja į BMP, GIF, JPG, PDF ir TDG.

Ar yra kitų būdų, kuriuos naudojate NEF failams atidaryti „Windows 10“? Pasidalinkite su mumis palikdami komentarą žemiau esančioje skiltyje.


DUK: Sužinokite daugiau apie NEF failus

  • Kas yra NEF failas?

NEF reiškia „Nikon Electronic Format“ - RAW failo formatą, kuriame yra „Nikon“ fotoaparatu padarytos skaitmeninės nuotraukos.

  • Kokia programa gali atidaryti NEF failus?

NEF failus taip pat galima atidaryti naudojant „Adobe Photoshop“, „Able RAWer“, „IrfanView“, GIMP, „AfterShot Pro“ ir kt.

  • Ar galiu nemokamai konvertuoti NEF failus į JPG?

Yra daugybė internetinių įrankių, kurie gali padėti konvertuoti vaizdus į įvairiausius formatus ir iš jų.


Redaktoriaus pastaba: Šis įrašas iš pradžių buvo paskelbtas 2018 m. Balandžio mėn. Ir nuo to laiko atnaujintas ir atnaujintas 2020 m. Balandžio mėn. Dėl šviežumo, tikslumo ir išsamumo.