6 geriausia balso įrašymo programinė įranga aukštos kokybės garsui

  • Jei esate muzikos atlikėjas, tinklalaidės kūrėjas, garso inžinierius ar tiesiog mėgstate įrašyti savo balsą ir ieškote sau tinkamo garso įrašymo įrenginio, neieškokite daugiau.
  • Norint įrašyti tobulą vokalą, jums reikia tikrai gero mikrofono ir galingos garso įrašymo ir redagavimo programinės įrangos.
  • Puikus tokio įrankio pavyzdys yra „Adobe Audition“. Mes kalbėsime apie tai ir daugelį kitų balso įrašymo programinės įrangos toliau pateiktame vadove. 
  • Apsilankykite mūsų garso programinei įrangai skirtame centre, kur rasite daugiau naudingų vadovų ir patarimų.
geriausia balso įrašymo programinė įranga

Šiandien mes ieškosime geriausios muzikos programinės įrangos, skirtos įrašyti vokalą. Taigi, jei esate muzikos atlikėjas, garso inžinierius ar tiesiog asmuo, norintis išsaugoti savo skambučių žurnalų garso įrašus, šis kūrinys yra specialiai sukurtas jums.

Balso įrašymas yra įprasta procedūra jau kurį laiką, nes praktiškai visos skaitmeninės programėlės yra (skirtingu laipsniu) vienaip ar kitaip įrašyti garsą / garsus.

Paprastai visose kompiuterinėse sistemose, išmaniuosiuose telefonuose, planšetiniuose kompiuteriuose ir net senuose analoginiuose mobiliuosiuose įrenginiuose yra įmontuota garso sistema, skirta įrašyti vokalą ar garsą.

Tačiau dauguma šių įmontuotų garso įrašymo įrenginių yra pernelyg paprasti, kad šiandien galėtų patenkinti reikalaujamos balso išvesties paklausą ir kokybės standartą.

Dažniausiai sistemoje įrašytą vokalą sugadina tokie klausimai kaip fono triukšmas, nepageidaujamos pertraukos, iškreiptas garsiakalbis, balso įtrūkimai ir pan.

Galutinis sprendimas yra redaguoti garsą įrašymo metu ir (arba) po jo, o įmontuoti garso įrašymo įrenginiai nėra pritaikyti šiai funkcijai.

Todėl, siekiant palengvinti kokybiškų, be klaidų įrašų gamybą, sukurta begalė garso įrašymo įrankių / muzikos programinės įrangos.

Tačiau tik keletas šių įrankių yra standartiniai, o šiame straipsnyje apžvelgsime penkis standartinius įrankius.

Skaitykite toliau, kad gerai suprastumėte geriausią muzikos programinę įrangą, skirtą įrašyti vokalą, nes mes pateikiame jums išsamią kiekvieno iš jų apžvalgą.

Muzikos programinė įranga, skirta įrašyti vokalą profesionaliu ir pradiniu lygiu

„Adobe Audition“

„Adobe“ klausymas

„Adobe Audition“ yra puiki balso įrašymo ir garso redagavimo programinė įranga, skirta „Windows“ ir „Mac“.

Galite įrašyti garsą iš bet kurio įrenginio ar mikrofono. Prieš pradėdami įrašyti, nepamirškite pakoreguoti signalo ir triukšmo lygių, kad kuo labiau išvalytumėte įvesties signalą.

„Multitrack Editor“ yra puiki „Adobe Audition“ funkcija, kuri automatiškai įrašo jūsų garso įrašus į WAV failus. Be to, šį įrankį taip pat galite naudoti norėdami permušti garsą ir įrašyti garsą į kelis takelius.

„Essential Sound“ skydelis siūlo platų funkcijų spektrą, kad pasiektumėte profesionalios kokybės garsą. Mėgaukitės aiškiais ir nesugadintais balso įrašais, netrikdydami triukšmo.

„Adobe Audition“ puikiai tinka kurti tinklalaides. Šis „viskas viename“ įrankis leidžia įrašyti, redaguoti ir eksportuoti garso įrašus. Sujunkite „Audition“ su aukščiausio lygio mikrofonu, o jūsų tinklalaidės užburs jūsų auditoriją.

Kartais jūsų balso įrašas gali būti ne pačios geriausios kokybės. Geros naujienos yra tai, kad „Adobe Audition“ komplekte yra įmontuotų garso taisymo įrankių rinkinys, kurį galite naudoti diagnozuodami ir taisydami garso problemas.

Kiti pagrindiniai bruožai:

  • Sklandi integracija su kitais „Adobe“ produktais
  • Palaikomų klipų palaikymas
  • Neautomatinis pagrindinio kadro įvedimo palaikymas
  • Punch and roll įrašymas, kad būtų galima perduoti balsą

⇒ Atsisiųskite „Adobe Audition“ čia

„RecordPad“

„RecordPad“ geriausia muzikos programinė įranga, skirta įrašyti vokalą„RecordPad“ iš „NCH Software“ yra populiari muzikos programinė įranga, skirta įrašyti vokalą, turinti pagirtiną - didžiulę - vartotojų bazę visame pasaulyje. Programinėje įrangoje palaikomas daugiaplatformis kompiuterio („Windows XP / Vista / 7/8 / 8.1 / 10)“ ir „MacOS“ kompiuterių palaikymas, taip pat „iOS“ ir „Android“ mobilieji įrenginiai.

„RecordPad“ turi daugybę įrašymo ir garsą gerinančių funkcijų rinkinių, kuriuos galima lengvai naudoti įrašant, tobulinant / redaguojant, plėšant ir įrašant vokalą. Tokiu būdu jūs galite sukurti beveik tobulas garso natas, demonstracines dainas, pranešimus, balso pranešimus ir pan.

Viena svarbi šios programinės įrangos ypatybė yra „balsu įjungiamas“ nustatymas, leidžiantis automatiškai ištrinti ilgą tylą balso įrašymo metu.


Norėdami sukurti priklausomybę sukeliančius mišinius, naudokite šią muzikos kūrimo programinę įrangą.


Ši funkcija daro „RecordPad“ labai idealų muzikos atlikėjams, nes jiems suteikiama galimybė peržvelgti savo dainų tekstus (įrašymo metu), nekeičiant muzikos srauto.

Kitos žinomos „RecordPad“ funkcijos yra: aukščio perstūmimas, triukšmo mažinimas, ekvalaizeris, kelių formatų palaikymas (MP3, WAV ir FLAC), FTP įkėlimas, MPEG 3 sluoksnio kodavimas, bangų kodavimas (6000–19600 MHz) ir daug daugiau.

„RecordPad“ siūlomas 29,99 ir 34,99 USD licencijos tarifas atitinkamai asmeniniams ir profesionaliems leidimams.

⇒ Atsisiųskite dabar „RecordPad“

„WavePad“

„WavePad“ geriausia muzikos programinė įranga, skirta įrašyti vokaląNCH ​​programinės įrangos „Wavepad“ yra bene plačiausiai naudojama muzikos programinė įranga, skirta įrašyti vokalą, ir ji patogiai išsiskiria kaip viena patikimiausių įrašymo programinės įrangos, skirtų „Windows PC“.

Tiksliau, jis yra suderinamas su visomis „Windows XP“ ir „Windows 10“ versijomis. Jis taip pat palaikomas „MacOS“ ir mobiliose platformose („Android“ ir „iOS“).


Ieškote geriausios bendros garso įrašymo programinės įrangos? Čia yra geriausi variantai


„WavePad“ yra neabejotinai geriausias įrašymo įrankis, kalbant apie funkcijų paketus ir paprastą naudojimą. Jame yra švari ir intuityvi sąsaja, kurią pakankamai paprasta naudoti visiems, neatsižvelgiant į techninį išmanymą ar garso sistemos išmanymą.

Ši programinė įranga įrašymo metu siūlo daugiau nei dvidešimt garso filtrų ir efektų. Tai leidžia lengvai manipuliuoti bet kokiu įrašymo aspektu ir sukurti norimus balso išvestis.

Kitos dėmesio vertos „WavePad“ funkcijos yra tonų generatorius, garso maišymas ir skaidymas, automatinis apipjaustymas, laiko ir dažnio analizės, teksto į kalbą (kalbos sintezė), triukšmo mažinimas, aidas, spektrinė analizė, suderinamas su keliais formatais (MP3, WAV RSS, WMA, FLAC, AIFF ir daug daugiau), paketinis procesorius / keitiklis, garso biblioteka, analoginis ir skaitmeninis kopijavimas, failų glaudinimas, VST palaikymas, „pop / click“ pašalinimas, vartotojo vadovas / vadovas, klientų palaikymas ir dar daugiau.

„WavePad“ galima įsigyti nemokamai, tačiau tik ribotam naudojimui namuose. Mokami leidimai siūlomi už pradinę 39,95 USD kainą. Kiti leidimai - magistro ir magistro kas ketvirtį - kainuoja atitinkamai 69,95 USD ir 5,50 USD (per mėnesį).

⇒ Atsisiųskite dabar „WavePad“

„Mixcraft“ 8

„Mixcraft 8“ geriausia muzikos programinė įranga, skirta įrašyti vokalą„Mixcraft 8 Pro Studio“ iš „Acoustica“ yra aukščiausios kokybės muzikos programinė įranga, skirta įrašyti vokalą. Jame yra gana intuityvi vartotojo sąsaja, panaši į skaitmeninės garso darbo vietos atspindį.

Tai, ko gero, yra geriausia programinė įranga muzikos įrašymui, nes ji siūlo jums imituotą DAW platformą.

Šiuo metu programinę įrangą palaiko tik „Windows“ OS, o visos „Windows XP“ ir „Windows 10“ versijos palaiko išskirtinai.

„Mixcraft 8 Pro Studio“ yra viena iš universaliausių vokalo įrašymo priemonių, turinti 7500+ kilpų, 28+ garso efektų, pavyzdžių. filtrai ir pan.

Iš esmės jums suteikiamas viskas įskaičiuota paketas, skirtas įrašyti, redaguoti, tobulinti ir įrašyti garso kūrinius. Galutinis rezultatas yra be klaidų, aukščiausios kokybės garso išvestis.


Norėdami pasiekti aukštą įrašų garso kokybę, naudokite šią garso išlyginimo programinę įrangą.


Kitos žymios „Mixcraft 8“ funkcijos yra aukščio korekcija, ekvalaizeris, įrašymo laikmatis, spragtelėjimo pašalinimas, reverberacijos įrankiai, triukšmo mažinimas, tylos matavimas, garso iškraipymas, MIDI balai, plataus formato palaikymas (WAV, MP3, FLAC, OGG ir kt.), ir dar.

Vienas akivaizdžių šios programinės įrangos trūkumų yra kainodara. „Mixcraft 8 Pro Studio“ yra viena iš brangiausių garso įrašymo / redagavimo programinės įrangos.

Šiuo metu programinė įranga siūloma su nuolaida - 99 USD. Tačiau pradinė kaina yra susieta su 179 USD.

⇒ Pirkite „Mixcraft 8“ dabar

i - garso įrašymo įrenginys 7

„i - Sound Recorder 7“ geriausia muzikos programinė įranga, skirta įrašyti vokaląi - 7 garso įrašymo įrenginys yra paprastas. dar galingas garso įrašymo įrenginys, sukurtas veikti visose „Windows“ versijose nuo „Windows 10“ iki pat „Windows XP“.

„i - Sound Recorder“ pasižymi viena geriausių muzikos įrašų programine įranga, skirta įrašyti vokalą, atsižvelgiant į itin intuityvią vartotojo sąsają ir neprilygstamą naudojimo paprastumą.

Be to, jame yra keletas pažangių funkcijų, tokių kaip įrašymo tvarkaraštis ir įrašymas tik balsu, kurie yra esminis triukšmo mažinimo komponentas.

Kitos pagrindinės „i - Sound Recorder 7“ funkcijos ir funkcijos apima: laikmatį, kelių formatų palaikymą (MP3, WAV, FLAC ir dar daugiau), tiesioginį glaudinimą, garso konversiją, balsu įjungiamą įrašymą, automatinio stiprinimo valdymą (AGC), laisvą garsą redaktorius, vartotojo vadovas, klientų palaikymas, nemokamas bandymas ir daug daugiau.

i - garso įrašymo įrenginys siūlomas už pradinę kainą 29,95 USD. Tačiau ribotą laiką siūloma bandomoji versija.

⇒ Atsisiųskite bandomąją versiją

⇒ Pirkite „i - Sound Recorder 7“

Įžūlumas

„Audacity“ geriausia muzikos programinė įranga, skirta įrašyti vokalą„Audacity“ yra specialios paskirties įrašymo programinė įranga, sukurta išskirtinai balso įrašymui ir kelių takelių garso redagavimui. Programinė įranga suderinama su visomis pagrindinėmis kompiuterio OS, įskaitant „Linux“, „Mac“ ir „Windows“.

Nors „Audacity“ platforma yra paprasta, joje gausu galingų įrašymo ir garso manipuliavimo funkcijų. Iš esmės jums siūlomas pažangių įrankių rinkinys, skirtas įrašyti ir manipuliuoti garso elementais, tokiais kaip aukštas dažnis, bosas ir panašūs.

Kai kurios pagrindinės šios programinės įrangos savybės yra: nuoseklus anuliavimas / perdarymas, garso efektai, tiesioginė peržiūra, dažnio analizė, tiesioginis įrašymas, VST palaikymas, „Vamp“ analizė (papildinys), importavimo / eksportavimo sąranka, išplėstinis pakartotinis mėginių ėmimas ir dar daugiau.

„Audacity“ yra atvirojo kodo programa, finansuojama aukomis iš viso pasaulio. Atsižvelgiant į tai, jis siūlomas būsimiems vartotojams visiškai nemokamai.

⇒ Atsisiųskite nemokamą „Audacity“ („Windows“)

Išvada

Šiandien, atsiradus garso įrašymo programinei įrangai, buvo lengva įrašyti vokalą / garsą. Balso užrašus, muzikos demonstracines versijas, garso takelius ir panašius duomenis dabar galima lengvai įrašyti ir jais manipuliuoti (greitai), kad būtų sukurti beveik tobuli garso failai norimu (-ais) išvesties formatu (-ais).

Norėdami geriau informuoti jus apie šių įrankių tinkamumą, šiame straipsnyje apžvelgėme penkias muzikos programines įrangą, be kita ko, glaustai apibūdindami jų lankstumą, prieinamumą, suderinamumą ir funkcionalumą.

Taigi, jei jums reikia garso įrašymo programinės įrangos savo asmeniniam kompiuteriui, aukščiau išvardyti įrankiai yra jums rekomenduojama programinė įranga.

DUK: Sužinokite daugiau apie balso įrašymo programinę įrangą

  • Kaip gauti geriausią garsą įrašant vokalą?

Kad įrašydami vokalą gautumėte kuo geresnį garsą, izoliuokite kambarį, kuriame įrašote, nustatykite tinkamą mikrofono lygį ir nustatymus, įjunkite triukšmo filtravimą programinėje įrangoje, kurią naudojate įrašydami vokalą, tada redaguokite įrašą neapdorodami savo balso skamba per daug.

  • Koks mikrofonas geriausiai tinka įrašyti vokalą?

Geriausi vokalo įrašymo mikrofonai yra šie: „Blue Snowball“, „Blue Yeti“ USB mikrofonas, „BLUE“ kondensatorinis mikrofonas ir „Samson Meteorite“ USB kondensatorinis mikrofonas. Jei ieškote mikrofono, turint omenyje tam tikrą tikslą, peržiūrėkite mūsų mikrofonų pirkimo vadovus.

  • Ar „Windows 10“ turi garso įrašymo įrenginį?

„Windows 10“ yra su įmontuota garso įrašymo programa, vadinama „Voice Recorder“. Jį galite naudoti pokalbių, interviu ar tinklalaidžių įrašymui.

Redaktoriaus pastaba: Šis įrašas iš pradžių buvo paskelbtas 2019 m. Rugpjūčio mėn.