„Windows 7“ ir „Windows 10“: geresnė žaidimų OS

žaidimų langai 7 langai 10

Kaip jau žinote, „Microsoft“ nusprendė pagaliau nutraukti „Windows 7“ palaikymą.

Tai reiškia visiems „Windows 7“ vartotojams yra tai, kad dabar jie turės pereiti prie „Windows 10“, jei norės toliau saugiai naudoti „Windows“.

Tačiau didžiausias rūpestis, kai pereinama prie kitos OS, yra tai, kaip ji elgiasi tam tikrais atvejais, palyginti su ankstesne OS.

Pavyzdžiui, žaidėjams gali būti įdomu, kaip perėjimas iš „Windows 7“ į „Windows 10“ paveiks jų žaidimų patirtį ir ar viskas vyks sklandžiau, ar ne.

Kas geriau žaidimams: „Windows 7“ ar „Windows 10“?

Geriausias atsakymas į šį klausimą yra tas, ko tiksliai norite iš žaidimų.

1. Žaidimams skirti įrankiai

Nuo pat pirminio leidimo „Windows 10“ buvo pristatyta daugybė atnaujinimų, kurie pagerino žaidimų tvarkymą. Be to, tai vienintelė „Windows“ versija, palaikanti „DirectX 12“, kuri dar labiau pagerina OS žaidimų galimybes.

Be to, „Windows 10“ taip pat yra specialios „Xbox“ programos ir kiti įrankiai, pvz., „Xbox“ žaidimų juosta. Šis įrankis, be kita ko, gali veikti kaip ekrano įrašymo įrankis, specialiai sukurtas žaidimams.

2. Vairuotojams reikėjo žaisti

Kaip visi žinote, žaidimai paprastai reikalauja daug išteklių, o kartais turėdami pasenusią tvarkyklę galite vadinti jį visai neveikiančiu. Dėl to tvarkyklių diegimas ir atnaujinimas gana varginantis „Windows 7“.

Tačiau tai nebėra „Windows 10“ atveju, nes dabar tvarkyklės automatiškai atnaujinamos, kai atnaujinate ir OS.

Be to, „Windows 10“ puikiai identifikuoja, kokių tvarkyklių reikia jūsų asmeniniam kompiuteriui, todėl pradiniai nustatymai ir švarūs diegimai vyksta sklandžiau.

Galiausiai, jei dėl kokių nors priežasčių tvarkyklė pašalinama arba sugadinama, „Windows 10“ automatiškai įdiegia savo bendrąsias tvarkykles. Nors reikia pripažinti, kad jie nėra tokie efektyvūs kaip originalai, jie yra geriau nei nieko, leidžiantys daugiau nei kai kurias pagrindines funkcijas.


Geras žaidimų etalono įrankis tikrai gali pasakyti, kuri OS yra geresnė žaidimams!


3. Pagrindinis FPS

Daugybė „Microsoft“ atliktų ir netgi demonstruotų bandymų įrodė, kad „Windows 10“ nežymiai patobulina žaidimus, netgi lyginant su „Windows 7“ sistemomis toje pačioje mašinoje.

Kalbant apie FPS, „Windows 10“ turi įmontuotą FPS skaitiklį. Skaitykite daugiau apie šį tvarkingą įrankį šiame išsamiame straipsnyje.

4. Skirtukų perjungimas

Vienas iš nedaugelio „Windows 7“ pranašumų, palyginti su „Windows 10“, yra tai, kaip ji valdo skirtukus ir išeina iš žaidimo.

Žaidėjai teigė, kad nors „Alt“ skirtukas iš žaidimo „Windows 7“ gali trukti apie 1 sekundę, „Windows 10“ laukimo laikas yra ilgesnis.

5. Žaidimo suderinamumas

Kitas „Windows 10“ trūkumas yra tas, kad gali kilti problemų naudojant senesnius pavadinimus. Tiesą sakant, nebent perkate senesnį žaidimą iš svetainės ir jame aiškiai parašyta, kad jis yra optimizuotas „Windows 10“, tikėtina, kad taip nėra.

Tai, kad nėra optimizavimo, gali sukelti grafinių klaidų, juodų ekranų arba netgi sukelti žaidimo nepaleidimą.

Išvada

Kaip matote, dauguma argumentų pasisako už „Windows 10“ kaip žaidimų OS naudojimą.

Skirtumai gali būti ne tokie dideli, tačiau kadangi „Microsoft“ rekomenduoja atnaujinti aparatinę įrangą, kad pasirengtumėte perėjimui, vis tiek galite patirti geresnę žaidimų patirtį.

Ar šis straipsnis jums buvo naudingas? Praneškite mums toliau pateiktame komentarų skyriuje.

SUSIJED STRAIPSNIAI, KURIUS TURĖTUMĖTE TIKRINTI:
  • „Windows 7“ ir „Windows 10“ senuose kompiuteriuose: ko tikėtis
  • Kaip „Windows 7“ ir „Windows 10“ garso kokybė?
  • „Windows 7“ parankiniai ir „Windows 10“ greita prieiga