Kas yra uosto persiuntimas: ar tai saugu? Kaip persiųsti uostus?

  • Uosto persiuntimas gali būti puikus įrankis tinkamose rankose, nes jis gali atblokuoti jūsų privačių namų tinklą įvairiais būdais.
  • Šiame straipsnyje mes išmokysime tris dalykus apie šią procedūrą: kas yra uosto persiuntimas, ar jis saugus ir kaip tai atlikti nepakenkiant jūsų tinklui.
  • Jei norite persiųsti uostus naudodamiesi VPN, įsitikinkite, kad naudojate uostams persiųsti tinkamą VPN paslaugą.
  • Apsilankykite mūsų tinklo ir interneto centre ir sužinokite daugiau apie efektyvų tinklo administravimą.
Uosto ekspedijavimas

Uosto persiuntimas gali būti puikus įrankis tinkamose rankose, nes jis gali atblokuoti jūsų privačių namų tinklą įvairiais būdais. Naudodamiesi šia technika, galite įgalinti išorinę prieigą prie savo tinklo įrenginių.

Tačiau gali būti rizikinga, jei nežinai, ką darai. Todėl turėsite suprasti tris dalykus: kas yra uosto persiuntimas, ar jis yra saugus ir kaip atlikti šią operaciją nepakenkiant jūsų tinklui. Mes jums viską pasakysime.

Kas yra uosto ekspedijavimas?

Paaiškinimas yra gana techninis, bet mes stengsimės jį supaprastinti. Jei prieigą prie interneto per savo tinklo maršrutizatorių, turėsite persiųsti uostus, kad išorinis srautas galėtų pasiekti jūsų tinklą.

Pavyzdžiui, jei norite surengti viešą žaidimų serverį, turėsite atidaryti kai kuriuos tinklo prievadus, kad kiti žaidėjai (klientai), kurie nėra jūsų LAN (vietiniame tinkle), galėtų prisijungti prie jo.

Kadangi jūsų maršrutizatorius pagal numatytuosius nustatymus yra sukonfigūruotas neleisti jokių išorinių ryšių, šias operacijas turėsite atlikti rankiniu būdu. Maršrutizatorius veikia kaip užkarda ir leidžia pasiekti tik keletą paslaugų.

Iš esmės uosto persiuntimas leidžia išoriniams įrenginiams prisijungti prie tam tikro įrenginio ar paslaugos privačiame LAN tinkle.

Ar saugus persiuntimas uoste?

Trumpas atsakymas yra „taip“; uosto ekspedijavimas iš prigimties nėra nesaugus. Šios procedūros saugumas priklauso nuo įvairių veiksnių. Pvz., Jei naudojate paslaugą, kurios trūksta palaikymo ir kurioje yra daug nepašalintų pažeidžiamumų, rizikuojate savo kompiuteriu ir tinklu.

Kita vertus, jei norite tiesiog priimti viešąjį žaidimų serverį, turėtumėte būti gerai. Tačiau turėtumėte įsitikinti, kad nėra jokios kitos programinės įrangos / paslaugos, kuri įsigytų anksčiau priskirtus prievadus, kai tik žaidimų serveris neveikia ir veikia.

Galite padidinti savo saugumą nustatydami apribojimus. Pavyzdžiui, galite apriboti srautą pagal šalį ar net pagal IP adresą (įtraukimas į baltąjį sąrašą). Be to, būtų gera praktika apriboti pralaidumą, kad negautumėte DDoS atakų.

Esmė ta, kad uosto persiuntimas iš esmės nėra nesaugus, jei esate atsargūs dėl to, ką vykdote per tuos uostus. Paskutinis, bet ne mažiau svarbus dalykas, vienas saugiausių būdų yra uosto uždarymas, kai jo nenaudojate.

Darant prielaidą, kad žinote, ką darote ir su tuo susijusia rizika, pažiūrėkime, kaip atidaryti savo maršrutizatoriaus prievadus. Šios operacijos atlikimas skirtinguose maršrutizatoriuose skiriasi.

Dėl akivaizdžių priežasčių mes neparodysime, kaip tai padaryti kiekviename maršrutizatoriuje. Vietoj to mes suteiksime jums žinių, kad galėtumėte tvarkytis bet kurioje situacijoje naudodami bet kurį maršrutizatorių.

Verta paminėti, kad demonstracijoje naudosime TP-Link maršrutizatorių.

Kaip perkelti į priekį?

  1. Prisijunkite prie savo maršrutizatoriaus naudodami numatytąjį šliuzo adresą
  2. Įveskite savo kredencialus (paprastai jie yra maršrutizatoriaus apačioje)Prisijunkite prie „TP-Link“ maršrutizatoriaus
  3. Spustelėkite skirtuką IšplėstinėIšplėstinis skirtukas TP-Link maršrutizatorius
  4. Meniu NAT persiuntimas pasiekite parinktį „ Virtuali serveriai“Virtualų serverių meniu „TP-Link“
  5. Spustelėkite mygtuką Pridėti
  6. Tinkinkite lauką „ Paslaugos tipas“ (pasirinkite paslaugos pavadinimą)
  7. Įveskite uostą norite atidaryti į Išorinis Port srityje
  8. Laukuose įveskite vidinį IP ir prievadą (įrenginiui ar paslaugai, prie kurios norite prisijungti išoriškai)
  9. Kombinuotame meniu pasirinkite protokolą (TCP / UDP) arba, jei nesate tikri, pasirinkite VISĄ
  10. Spustelėkite mygtuką IšsaugotiKaip perkelti TP-Link į priekį

Negalite persiųsti uostų dėl dvigubos NAT situacijos? Mūsų išsamus vadovas išmokys jus greitai tai išspręsti.


Viskas. Jei norite patikrinti, ar viską padarėte teisingai, galite naudoti „PortCheckTool“ svetainę. Lauke įveskite norimą prievadą ir paspauskite patikrinimo mygtuką.

VPN prievado persiuntimas

Daugelis vartotojų remiasi VPN, kad išlaikytų savo tinklo saugumą ir privatumą internete. Laikui bėgant vartotojai norėjo, kaip persiųsti uostą naudodamiesi VPN, todėl keli paslaugų teikėjai šią funkciją įdiegė savo paslaugose.

Pavyzdžiui, PIA yra vienas iš geriausių VPN teikėjų, kuris palaiko dinaminį uosto persiuntimą. Jis išlaikė visus mūsų saugumo, greičio ir lankstumo testus su skraidančiomis spalvomis.

Privati ​​interneto prieiga

Privati ​​interneto prieiga

Jūsų VPN neleidžia persiųsti uostų? PIA palaiko dinaminį uosto persiuntimą ir jį lengva nustatyti. 2,85 USD / mėn. Pirkite dabar

Kai kuriais atvejais gali būti labai naudinga atlikti šią operaciją per VPN. Pavyzdžiui, tai gali padėti padidinti torrentų atsisiuntimo / įkėlimo greičio vertes ir daugialypės terpės srautą.

Be to, galite jį naudoti norėdami pasiekti savo kompiuterį nuotoliniu būdu, kai jo nesate fiziškai šalia.

Numatytieji maršrutizatoriaus kredencialai

Maršrutizatoriaus prekės ženklas Numatytasis maršrutizatoriaus IP adresas Numatytasis maršrutizatoriaus vartotojo vardas Numatytasis maršrutizatoriaus slaptažodis
3Kom //192.168.1.1 administratorius Administratorius
Belkinas //192.168.2.1 administratorius administratorius
„D-Link“ //192.168.0.1 administratorius Administratorius
Linksys //192.168.1.1 administratorius Administratorius
„Netgear“ //192.168.0.1 administratorius Slaptažodis
„Netstar“ //192.168.0.1 administratorius Slaptažodis
Asus //192.168.1.1 administratorius administratorius
Sinologija //192.168.1.1 administratorius Administratorius
„TP-Link“ //192.168.0.1 administratorius administratorius
TENDA //192.168.0.1 administratorius administratorius

Saugus ir naudingas darbas, jei tai daroma teisingai

Apibendrinant, jei norite, kad vietinė paslauga / įrenginys būtų pasiekiamas iš jūsų tinklo ribų, paprastai atsakymas yra uosto persiuntimas. Tai nėra rizikinga, kol paslauga, kuria naudojatės tame uoste, yra saugi.

Kaip persiųsti uostus labai priklauso nuo jūsų maršrutizatoriaus modelio ir prekės ženklo. Kai kurie įrenginiai šiai operacijai gali naudoti skirtingus pavadinimus. Pavyzdžiui, „TP-Link“ naudoja virtualiuosius serverius.

Jūs netgi galite persiųsti uostus naudodamiesi VPN, tačiau tam jums reikės uosto persiuntimui tinkamo VPN.

DUK: Sužinokite daugiau apie uosto persiuntimą

  • Kam naudojamas uosto persiuntimas?

Galite naudoti uosto persiuntimą, kad atidarytumėte vietinę paslaugą ar įrenginį išoriniam srautui. Pvz., Galite jį naudoti, norėdami sukurti viešą el. Pašto ar žaidimų serverį arba nuotoliniu būdu pasiekti kompiuterį, kai nesate namuose.

  • Kaip priglobti „Minecraft“ serverį be uosto persiuntimo?

Jei norite praleisti uosto persiuntimą, galite sukurti LAN serverį ir priglobti jį privačiame tinkle. Peržiūrėkite mūsų išsamų vadovą ir sužinokite, kaip sukurti „Minecraft“ serverį sau ir jūsų draugams.

  • Ar mano uostas persiųstas?

Jei galite pasiekti savo įrenginį / paslaugą iš savo tinklo ribų, tikėtina, kad jums pavyko persiųsti savo prievadą. Arba galite naudoti internetinį tikrintuvą, kaip aprašėme aukščiau esančiame mūsų vadove.