Kas yra Recuva ir kaip ją naudoti? Ar tai saugu? [atsisiųsti ir peržiūrėti]

„Piriform Recuva“ logotipas / „Freemium“ / „Windows 10“, „Windows 7“ / 1.53.1087 versija / Atsisiųskite dabar 19,95 USD

Iš „CCleaner“ gamintojo „Piriform Recuva“ yra savarankiškas programinės įrangos sprendimas, skirtas atkurti ištrintus duomenis iš jūsų kompiuterio. Tai naudinga norint gauti failus, kuriuos pametėte ar netyčia pašalinote, nesvarbu, ar kalbame apie privačias nuotraukas, svarbius darbo dokumentus, šeimos vaizdo įrašus, jūsų mėgstamą muziką ar dar ką nors.

Duomenų atkūrimo įrankis suteikia puikių rezultatų, kai failai buvo pašalinti iš šiukšliadėžės arba ištrinti naudojant klavišų kombinaciją „Shift + Delete“. Taip pat žadama dirbti su suformatuotais ar sugadintais diskais, nesvarbu, ar jie buvo pažeisti fiziškai, ar skaitmeniniu būdu.

Ekrano nuotraukos

  • Peržiūrėkite pagrindinį „Piriform Recuva“ langą
  • „Piriform Recuva“ vedlys
  • Piriform Recuva variantai
‹›
  • Peržiūrėkite pagrindinį „Piriform Recuva“ langą
  • „Piriform Recuva“ vedlys
  • Piriform Recuva variantai
‹›

Mūsų apžvalga

Argumentai "už"
Greita ir efektyvi duomenų atkūrimo priemonė
Intuityvus vedlys ir išplėstinės parinktys
Gilus nuskaitymas ir formatuotų diskų palaikymas
Saugiai perrašykite failus ne tik atkūrimo metu
Amžinai nemokama versija
Minusai
Nepasiekia gerų rezultatų, kai nuskaito formatuotus diskus
Papildomi, nepageidaujami pasiūlymai sąrankos metu
Nešiojama versija nebėra
Nėra naujausių atnaujinimų

Prieš peržiūrėdami apžvalgą, sužinokime apie sistemos reikalavimus, leidimus, diegimo režimą ir „Recuva“ teikiamų funkcijų rinkinį.

Piriform Recuva sistemos reikalavimai

Naudojant šią programą nėra minimalių RAM ar aparatinės įrangos reikalavimų. Tačiau įsitikinkite, kad naudojate vieną iš šių „Windows“ leidimų ir diskų failų sistemų:

  • „Windows 10“, 8.1, 8, 7, „Vista“ (32 ir 64 bitų)
  • „Windows XP“ (tik 64 bitų)
  • „Windows 2003“, 2000, 2008 serveris
  • NTFS, FAT ir exFAT

„Piriform Recuva“ nemokama versija

Duomenų atkūrimo programinės įrangos sprendimas yra prieinamas namų ir verslo vartotojams. Pagrindinis skirtumas yra tas, kad verslo leidimas gali būti naudojamas norint gauti pelno iš prarastų duomenų atkūrimo. Be to, manoma, kad jis turi geresnį aptikimo rodiklį, o tai reiškia didesnę galimybę rasti pamirštus failus.

Kaip įdiegti „Piriform Recuva“

Kadangi jis supakuotas į mažo dydžio pakuotę, galite greitai atsisiųsti „Recuva“, net jei neturite stabilaus interneto ryšio. Tačiau turėtumėte atkreipti dėmesį diegdami diegimo programą, nes ji taip pat siūlo įdiegti „CCleaner“ (jie turi tą patį kūrėją), nebent jūs jau turite.

Be to, galima sukonfigūruoti diegimo parinktis išjungiant sparčiuosius klavišus, automatinio atnaujinimo patikras ir kontekstinio meniu integravimą, kad būtų galima greitai nuskaityti šiukšliadėžę ar „File Explorer“ ištrintiems failams. Likusi sąranka yra beveik akimirksniu.

Kaip vartoti Piriform Recuva

Pirmą kartą paleidus programinę įrangą, „Recuva“ siūlo padėti greitai nustatyti pamestus failus, atlikdami kiekvieną vedlio žingsnį. Pradėkite sakydami „Recuva“, kokio tipo failus ji turėtų ieškoti, pvz., Paveikslėlius, muziką, dokumentus, vaizdo įrašus, archyvus ar el. Laiškus. Priešingu atveju jis nuskaitys visus failų tipus.

Tada „Recuva“ galite pasakyti, kur paskutinį kartą matėte tuos failus: „Mano dokumentuose“ ar „Šiukšliadėžėje“, konkrečioje standžiojo disko vietoje, laikmenos kortelėje ar „iPod“ arba kompaktiniame diske ar DVD diske. Bet viskas gerai, net jei nežinote. Dabar belieka suaktyvinti nuskaitymo operaciją spustelėjus mygtuką Pradėti.

Pažangus ir gilus nuskaitymas

Jei nepasirenkate patogaus naudoti vedlio, galite tinkinti nuskaitymo nustatymus pagrindiniame programos lange. Tai gali vadinti save pažengusiu, bet vis tiek nepaprastai lengva naudoti. Be nuskaitymo aplanko ir failo pavadinimo ar kelio, galite filtruoti nuskaitymus pagal plėtinį, kad rastumėte tik tam tikro formato failus.

Jei „Recuva“ neduoda rezultatų, ji siūlo atlikti išsamų nuskaitymą, kad nuodugniai patikrintumėte, ar kietajame diske nėra ištrintų failų. Tačiau tai gali užtrukti daug laiko, per kurį patartina neveikti kitose darbalaukio programose.

Patikrinkite nuskaitymo rezultatus ir atkurkite failus

Kai tik turite nuskaitymo rezultatų sąrašą, galite patikrinti tikimybę sėkmingai atkurti failą, pažvelgdami į jo spalvą (raudona - minimali, geltona - dalinė, žalia - puiki). Taip pat galima peržiūrėti paveikslėlių miniatiūras ir failų antraštes, jei tai padės nustatyti tinkamą failą.

Norėdami atkurti vieną ar daugiau failų, tiesiog turite pasirinkti, spustelėkite mygtuką Atkurti ir pasirinkite aplanką, kuriame norite išsaugoti ištrauktus failus. Pageidautina, kad naujoji vieta turėtų būti kitame diske nei šaltinis.

Nuvalykite failus, kad jie nebūtų atkuriami

Kita gera „Recuva“ naudojimo priežastis yra ne failų atkūrimas, bet tai, ar juos gali atkurti kažkas, kuris galbūt naudoja „Recuva“ ar kitą panašią programą. Pvz., Tai gali kelti tikrą nerimą, jei planuojate parduoti savo kompiuterį, nes asmeninius dokumentus iš disko galima atkurti net ir suformavus.

Taigi turėtumėte pasiruošti kiekvienam įmanomam scenarijui ir naudoti „Recuva“, kad rastumėte ir saugiai perrašytumėte failus, kad įsitikintumėte, jog jų nebebus galima atkurti, naudojant šią ar galingesnę programą.

Kas yra Piriform Recuva?

„Piriform Recuva“ greitai atlieka nuskaitymus, tuo pačiu atsižvelgdama į sistemos išteklių sunaudojimą. Be didelio nuskaitymo greičio, jis suteikia puikių rezultatų aptikimo greičio atžvilgiu, ypač kai naudojamas gilaus nuskaitymo režimas.

Jei norite priversti „Recuva“ ieškoti failų iš sugadintų ar sugadintų skaidinių, jūs tiesiog turite nurodyti jai nuskaityti neištrintus elementus. Programa yra intuityvi visų tipų vartotojams, nereikalaujanti jokios pagalbos dokumentacijos, nors ją galite rasti internete.

Piriform Recuva DUK

  • Ar „Recuva“ programinė įranga nemokama?

Taip, „Recuva“ yra nemokama asmeniniam naudojimui, nors ji neturi naudos iš kai kurių pažangių funkcijų, esančių profesionaliame leidime. Tiksliau sakant, „Recuva“ yra „freemium“, nes ji palaiko pagrindinę funkciją, tačiau taip pat turi keletą ribotų funkcijų, kurias galima atidaryti tik įsigijus visą versiją.

  • Ar „Recuva“ programinė įranga yra saugi?

Taip, visiškai saugu naudoti „Recuva“, jei norite atkurti prarastus ar ištrintus failus. Nors diegiant siūlomos papildomos programos, tai nėra kenkėjiškos programos.

  • Ar galiu atkurti susmulkintą failą?

Deja, net „Recuva“ negali atkurti tokio turinio. Susmulkinus failą (arba nuvalius HDD), to turinio nebeliks.

„Piriform Recuva“ funkcijų apžvalga

    • Atkurkite failus iš kompiuterio, nesvarbu, kurioje saugykloje jie yra
    • Vykdykite išsamią failų paiešką naudodami gilaus nuskaitymo režimą
    • Atkurkite neištrintus failus iš sugadintų ar suformatuotų diskų
    • Patogus pradedantiesiems patogus vedlys ir patyrusių vartotojų pažengęs režimas;
    • Saugiai nuvalykite failus, kad įsitikintumėte, jog kažkas negali jų vėl rasti „Recuva“

Visos specifikacijos

Programinės įrangos versija
1.53.1087
Licencija
„Freemium“
Raktažodžiai
failo atkūrimas, atkurti
„Piriform Recuva“ logotipas

Piriform Recuva

Parsisiųsti dabar
  • „Windows 10“
  • Windows 7
  • Duomenų atkūrimas