Kaip apsaugoti „Dropbox“ aplanką slaptažodžiu atlikdami 3 paprastus veiksmus

  • „Dropbox“ siūlo labai paprastą būdą saugoti, bendrinti ir modifikuoti failus „Cloud“, tačiau pagal numatytuosius nustatymus jis nėra visiškai saugus.
  • Jei norite būti tikri, kad jokia trečioji šalis neturi prieigos prie jūsų failų, taip pat galite nustatyti patvirtinimą dviem veiksmais. 
  • Norėdami pamatyti išsamesnę ir lengvai sekamą informaciją, nepamirškite apsilankyti mūsų išsamiame saugos ir privatumo programinės įrangos skyriuje.
  • Norėdami gauti kuo daugiau naudos iš savo „Dropbox“ paskyros, greitai peržiūrėkite „Windows Report Dropbox“ skyrių.
Kaip slaptažodžiu apsaugoti „Dropbox“ aplanką

„Dropbox“ yra puiki debesies saugojimo paslauga, tačiau dirbant su ja gali kilti problemų daugeliui vartotojų. Taigi, jei failui reikia suteikti daugiau apsaugos, naudodami slaptažodį, patekote į reikiamą vietą.

Ši programinė įranga jau sukurta su keliais apsaugos sluoksniais, todėl galite nesijaudinti dėl neskelbtinų duomenų.

Pridėjus apsaugą slaptažodžiu, tai padeda įsitikinti, kad juos gali pasiekti tik tie žmonės, kuriems norite pasiekti jūsų failus. Kad kas nors galėtų peržiūrėti ar atsisiųsti dokumentą, jis turės turėti slaptažodį, kuriuo apsaugojote dokumentą.

„Dropbox“ leidžia lengvai apsaugoti failus slaptažodžiu, nereikalaujant trečiųjų šalių programinės įrangos. Prieš dalindamiesi nuoroda į failą ar aplanką „Dropbox“, tiesiog nustatykite nuorodos slaptažodį, kad gavėjas galėtų jį atidaryti tik naudodamas jūsų nustatytą slaptažodį.


Kaip slaptažodžiu apsaugoti „Dropbox“ aplanką?

1. Pridėkite savo failų apsaugą slaptažodžiu

Apsaugotas slaptažodžiu aplankas

  1. Prisijunkite prie „Dropbox“ svetainės.
  2. Pasirinkite S kiškių   variantą šalia failo arba aplanko pavadinimą, kad jūs norite pasidalinti.
  3. Spustelėkite Nuorodos nustatymai .
  4. Pasirinkite Tik žmonės, turintys slaptažodį .
  5. Eikite į Nustatyti slaptažodį  ir įveskite slaptažodį, kurį norite naudoti bendrai nuorodai apsaugoti.
  6. Jei norite nustatyti nustatyto slaptažodžio galiojimo laiką, po kurio minėtas aplankas taps nepasiekiamas, nustatykite jį čia.
  7. Spustelėkite Išsaugoti nustatymus.
  8. Dabar galite nukopijuoti ir įklijuoti nuorodą į el. Laišką arba siųsti ją kitiems vartotojams tiesiogiai per „   Dropbox“ .

2. Kontroliuokite prieigą prie failo nustatydami bendrų nuorodų galiojimo datas

Nuorodos galiojimo pabaigos datos nustatymas

Galite išsaugoti savo failų kontrolę net ir juos išsiuntę. Nustačius bendrinamų nuorodų galiojimo datą dropbox.com ar programoje mobiliesiems, jūsų gavėjai galės pasiekti tik bendrinamą nuorodą, kol jos galiojimas baigsis. Pasibaigus galiojimo laikui, nuoroda išjungiama.

Taip pat galite išjungti bendrinamos nuorodos atsisiuntimus, kad apsaugotumėte savo darbą nuo lengvai atsisiųstų. Gavėjai galės peržiūrėti failą, bet negalės jo atsisiųsti į savo kompiuterį.


3. Dviejų veiksnių autentifikavimo nustatymas

2 veiksnių apsauga bendrinamame faile

  1. Apsilankykite „Dropbox“ svetainėje ir prisijunkite.
  2. Spustelėkite savo pseudoportretą.
  3. Pasirinkite „   Settings“ .
  4. Pasirinkite    skirtuką Sauga .
  5. Perjunkite   patvirtinimą dviem veiksmais  į   Įjungta .

    PASTABA: Jei matote   Tvarko vieno prisijungimo  pagal   Saugumo  skirtuko, jūsų komanda naudoja vieno prisijungimo (SSO). Tai reiškia, kad galbūt negalėsite naudoti dviejų veiksmų patvirtinimo naudodami „Dropbox“.

  6. Spustelėkite   Pradėti .
  7. Dar kartą įveskite slaptažodį.
  8. Pasirinkite, ar norite gauti saugos kodą teksto pranešimu ar mobiliąja programa.

„Dropbox“ failus saugantis slaptažodis yra puikus būdas valdyti ir apsaugoti failus ir aplankus, kuriuos norite bendrinti su kitais. Pridėjus patvirtinimą dviem veiksmais, visiems daug sunkiau pasiekti jūsų paskyrą.

Nedvejodami pasidalykite savo mintimis su mumis naudodamiesi žemiau esančia komentarų skiltimi.

DUK: Sužinokite daugiau apie „Dropbox“ apsaugą slaptažodžiu

  • Kodėl apsauga slaptažodžiu yra svarbi?

Slaptažodžiai užtikrina, kad tik numatyti failo gavėjai gali jį pasiekti. Peržiūrėkite geriausių slaptažodžių tvarkytuvių pasirinkimą.

  • Kaip siųsti slaptažodžiu apsaugotus PDF failus?

Su „Dropbox“ lengva pridėti slaptažodžius prie PDF. Slaptažodį galite pridėti prie bendrinamos PDF nuorodos, prisijungę prie „Dropbox“ ir bendrindami failą su pridėtu slaptažodžiu.

  • Ar galite įsilaužti per „Dropbox“?

Kaip ir bet kurioje internetinėje duomenų saugojimo platformoje, visada yra rizika, kad žmonės galės pasiekti jūsų „Dropbox“ duomenis. Norėdami užtikrinti, kad ši rizika bus pašalinta, peržiūrėkite „BullGuard Internet Security 2020“.