5 Geriausia nemokama tipografijos šriftų projektavimo programinė įranga

  • Nors žiniatinklyje jau yra daugybė šriftų, jei jūsų tikslas yra sugalvoti vienetinį projektą, tikrai turėtumėte pasigaminti savo.
  • Eikite į mūsų geriausią pasirinkimą ir sukurkite nuostabius tipografijos šriftus naudodami „Adobe Illustrator“ arba pereikite žemiau pateiktą sąrašą ir pasirinkite šriftų projektavimo programinę įrangą, galinčią sukurti unikalius šriftus, kurie kalba patys už save.
  • Ieškote tolesnių sprendimų, kaip pakelti savo darbą į kitą lygį? Pažvelkite į mūsų dizaino programinės įrangos puslapį ir įkvėpkite.
  • Nė vienas tikslas nėra per didelis. Jei įsivaizduojate, tikrai yra produktas, kuris gali atgaivinti jūsų dizainą. Naršykite mūsų grafikos ir dizaino centre, kur rasite visus jūsų ieškotus sprendimus ir dar daugiau.
šriftų stilius

Rinkoje šriftų tikrai netrūksta. Tiesą sakant, internete galima rinktis daugybę nemokamų ir mokamų šriftų. Bet ką daryti, jei turite ką nors konkretesnio?

Pridėjus asmeninį prisilietimą prie projekto, projektavimo projektuose gali būti tiesiog nesėkmė ir sėkmė.

Iš anksto paruošti šriftai yra patrauklūs ir galima tiesiog pasirinkti savo pasirinktą šriftą ir greitai jį integruoti į savo darbą. Tačiau jei norite kažko unikalaus, kuris tikrai išsiskiria, tikrai norėsite išbandyti savo jėgas kurdami pasirinktinį šriftą.

Čia įsikiša šriftų redaktoriai. Kūrybinis procesas niekada nebuvo realistiškesnis dėl šių programinės įrangos programų, leidžiančių kurti savo šriftus.

Jums tikriausiai dabar kyla klausimas, kokios yra geriausios darbo priemonės. Be ilgesnio svarstymo, čia yra jūsų geriausi pasirinkimai.

Reklama

5 populiariausi tipografijos šriftų redaktoriai

„Adobe Illustrator“ (redaktoriaus pasirinkimas)

„Adobe Illustrator“ šriftų projektavimo programinė įranga

„Adobe Illustrator“ yra vektorinės grafikos programinė įranga, kurią naudoja milijonai dizainerių ir menininkų, norėdami sukurti mobilią grafiką, logotipus, piktogramas, knygų iliustracijas ir daug daugiau.

Viena iš pagrindinių jo savybių yra ne kas kitas, o spalvinga tipografija, kuri kalba pati už save. „Illustrator“ pasigyrę įrankiai leidžia jums rasti šrifto stilių, tinkantį jūsų darbui, arba kreiptis į kitus grafikos dizainerius, norėdami įkvėpti tipografijos.

Jūs netgi galite importuoti savo parankinius pasirinkdami iš daugiau nei 17 000 aukštos kokybės šriftų su „Adobe Fonts“ - per „Adobe Creative Cloud“, esančius „Photoshop“, „XD“ ir „Premiere Pro“, arba sinchronizuodami su „Adobe Stock“ ir naudodamiesi juo nauju pasirinktiniu šriftu.

Greitai apžvelkime pagrindines jo savybes :

  • Individualus šrifto dizainas (serif arba sans serif šriftai, rašysena, tatuiruotės ir dar daugiau)
  • Individualios laiškų formos, tinkančios jūsų unikaliam išdėstymui ir dizainui
  • „Adobe Originals“ (yra „Illustrator“ šriftų meniu, leidžiantis pasirinkti esamą šriftą, kad būtų galima pradėti jūsų projektavimo procesą, tada pritaikyti svorį, plotį ar nuožulnumą, kad atitiktų jūsų poreikius)
  • Eskizais pagrįstas kūrimas (galite piešti ranka „Illustrator“ arba importuoti ranka pažymėtus raštus / skaitmeninius paveikslus iš „Adobe Photoshop“)
  • „Image Trace“ (transformuokite savo importuotą šrifto eskizą į lengvai redaguojamą vektorinę grafiką, kad patikslintumėte savo darbą)
  • Integravimo parinktys (lengvai galima integruoti trečiųjų šalių papildinius, kurie padės jums užbaigti ir tvarkyti šriftus)

⇒ Gaukite „Adobe Illustrator“ dabar

„CorelDRAW“

„CorelDRAW Graphics Suite 2020“

„CorelDRAW Graphics Suite 2020“ yra išsamus profesionalių vektorinių iliustracijų, maketų, nuotraukų redagavimo ir tipografijos įrankių sprendimas.

Viena iš pagrindinių jo savybių orientuota į pažangiausias tipografijos technologijas ir pagrindinio tipo įrankių patobulinimus, kurie leidžia jums sukurti unikalias iliustracijas, iškabas, logotipus ir dar daugiau.

Darbo efektyvumas taip pat yra svarbus ir „Corel“ nepraleido įspūdžio šiame skyriuje pristatydama integruotą „Corel“ šriftų tvarkytuvę. Ši naudinga funkcija leidžia tvarkyti ir tvarkyti šriftų biblioteką, naudoti mėgstamus šriftus jų neįdiegus ir greičiau dirbti su šriftais, naudojant tinklo saugojimo funkciją.

Greitai apžvelkime pagrindines jo savybes :

  • Patikslintas tipas su kintamų šriftų palaikymu (išplėstinis „OpenType“ palaikymas ir sudėtingas scenarijų palaikymas)
  • Pritaikykite tekstą prie kelių
  • Pridėti efektų prie teksto (blokuoti šešėlius ir kontūrus)
  • Integruotas „Corel“ šriftų tvarkytuvas
  • Specialieji simboliai, simboliai ir simboliai
  • Šrifto įdėjimas

„Graphics Suite“ suderinama su „Windows 10“, „Windows 8.1“ arba „Windows 7“ tiek 64, tiek 32 bitų architektūrose.

⇒ Gaukite „CorelDRAW“ dabar

„SummitSoft“

Grafinio dizaino studija „SummitSoft“

Grafinio dizaino studija yra profesionali „SummitSoft“ iliustravimo ir dizaino programinė įranga, siūlanti puikius tipografijos įrankius.

Greitai apžvelkime pagrindines jo savybes:

  • Transformuokite tekstą ir šriftus (valdykite šrifto veidą, spalvą, dydį, formą, išdėstymą, dizainą, koreguokite kirčiavimą, tinkinkite lygiavimą, tobulą tarpą, pridėkite indekso ir viršutinio indekso tekstą, kad bet kuris šriftas būtų kūrybinis)
  • Išplėstinės tipografijos funkcijos, tokios kaip ligatūros, glifai ir kt
  • Didelė paruoštų naudoti stilių ir medžiagų įvairovė, tekstūrų, piktogramų, šriftų ir fonų pasirinkimas, specialiai sukurti efektai ir formos transformacijos

⇒ Gaukite grafinio dizaino studiją dabar

Kitas puikus „SummitSoft“ siūlomas įrankis yra „ Creative Fonts“ .

Kiekvienas šriftas yra unikalus ir jo negalima rasti kitur, todėl kūrybiniai šriftai yra puikus šaltinis vienetiniams projektams.

Nors yra daugybė skirtingų kolekcijų, tokių kaip „Creative Fonts Sci-Fi“, „Creative Fonts Handwriting“, „Creative Creative Fonts Classic“, „Creative Fonts Comic“ ir daug daugiau, jas visas galite turėti „FontPack Pro Master Collection“, siūlančiose daugiau nei 7000 šriftų.

⇒ Gaukite kūrybinius šriftus dabar

„Fontlab“ studija

„Fontlab Studio 7“ šriftų redaktorius

„FontLab“ yra profesionalus šriftų redaktorius, sukurtas grafikos dizaineriams ir tipografams.

Naujausia programinės įrangos versija „FontLab 7“ leidžia ne tik kurti šriftus ir kurti ar modifikuoti šriftus, bet ir brėžti, tarpą, branduolį, užuominas ir eksportuoti bet kurios „Unicode“ rašymo sistemos darbalaukio, žiniatinklio, spalvų ir kintamuosius „OpenType“ šriftus.

Puiki iki 3 dizaino ašių ir 16 meistrų, „FontLab“ leidžia jums sukurti daugybę šriftų grupių, kurios skiriasi svoriu, pločiu ar kitais aspektais, ir jas valdyti per daugiakalbį glifo dizainą, tarpus tarp automatinių ir rankinių užuominų bei „Python“ scenarijų.

Greitai apžvelkime pagrindines jo savybes :

  • Užbaigti integruotą šrifto kūrimo darbo eigą
  • Šriftų šeimos valdymas
  • „Advanced Blend“ algoritmas (paverčia atskirus šriftus interpoliuojamomis šriftų šeimomis)
  • Palaiko bet kurio „Unicode“ simbolio kodavimą
  • Išplėstinė tipografija naudojant „OpenType Layout“ (mažos kepurėlės ar ligatūros su standartiniu „Adobe FEA“ sintakse)
  • „OpenType“ peržiūra (leidžia pamatyti funkcijų poveikį, įskaitant jų sąveiką)

⇒ Peržiūrėkite oficialų „Fontlab Studio“ puslapį

„FontCreator“

„FontCreator Professional Edition“ šriftų redaktorius

„FontCreator“ yra vienas populiariausių šriftų redaktorių, tinkantis tiek patyrusiems grafikos dizaineriams, tiek pradedantiesiems, derinant intuityvią sąsają su profesionaliomis funkcijomis.

Ar žinojote, kad „FontCreator“ buvo pirmasis šriftų redaktorius, leidęs keisti keičiamus spalvotus šriftus? Programinė įranga leidžia jums pasirinkti mastelio parametrus pagal savo nuožiūra, nes ji palaiko COLR ir SVG spalvų plėtinius.

Be to, redaktorius leidžia peržiūrėti, kurti, redaguoti ir net derinti sudėtingiausius šriftus dėl „OpenType Feature Proofing“.

Greitai apžvelkime pagrindines jo savybes :

  • Šrifto apžvalga su kategorijomis (greita ir lengva prieiga prie simbolių, simbolių pogrupių ir „Unicode“ diapazonų)
  • Palaiko „Open Type“, „True Type“ ir „Web Open“ šrifto formatą
  • Kurkite aukštos kokybės šriftus
  • Optimizuokite kontūrus
  • Keičiami spalvų šriftai
  • „Visual OpenType“ dizaineris
  • „Kerning“ (rankiniu būdu pridėkite branduolio poras prie savo šrifto, palaikydami tiek atskiras glifų, tiek glifų klases)

⇒ Peržiūrėkite oficialų „FontCreator“ puslapį

Dar niekada nebuvo taip lengva perkelti kūrybiškumą į skaitmeninę aplinką. Šių tipografinių šriftų dizaino redaktorių dėka jūs turite visus įrankius, kurių reikia, kad vidutinius šriftus paverstumėte unikaliais kūriniais po ranka.

Kurį pasirinksite? Nesivaržykite pasidalinti savo nuomone su mumis per toliau pateiktą komentarų skyrių.


DUK: Sužinokite daugiau apie šriftų redaktorius

  • Ar galite redaguoti šriftą?

Šriftą galima redaguoti tol, kol jis atitinka TTF (True Type Font) formatą ir yra atviro šaltinio. Yra daugybė programų, leidžiančių koreguoti TTF šrifto mechaniką.

  • Kaip redaguoti WOFF failą?

Kadangi redaguoti galima tik atviro tipo šriftus, pirmiausia turite konvertuoti WOFF į standartinį šriftą, pvz., TTF. Transformaciją galite atlikti naudodami specializuotą įrankį, skirtą šriftų konvertavimui, kuris leis jums redaguoti pasirinktą šriftą.

  • Kas yra šriftų programinė įranga?

Šrifto programinė įranga yra įrankis, leidžiantis redaguoti ir konvertuoti šriftus, norint gauti pasirinktinį spausdinamą ar rodomą teksto simbolį su konkrečiu šriftu ir specifiniais dizaino variantais, tokiais kaip stilius, dydis, spalva, plotis ir pan.